lauantai 10. syyskuuta 2022

Korealaista kosmetiikkaa - Some By Me

Innostuin joskus korealaisesta kosmetiikasta jo ennen kuin buumi valtasi Suomen. Tässä vaiheessa oma kiinnostukseni oli jo hiukan hiipunut, mutta nykyään kyllä käytän hyväksi havaitsemiani korealaisia tuotteita jatkuvasti. Korealaisella kosmetiikalla on se etu, että varsin usein tuotteista on saatavilla pienempiä kokoja, joita testata satsaamatta heti täysikokoiseen tuotteeseen.


Irlannissa käytin Some By Me'n AHA-BHA-PHA Miracle Toneria, taisi pullonpohja jäädä sinne varastoon, kun en kuunaan kuvitellut koronaa pakoon lähteissäni viipyväni Suomessa näin pitkään. Ilmeisimmin ajatus kuitenkin oli kirjoitella siitäkin täällä, mutta toistaiseksi se näkyy olevan vielä ajatuksen asteella, koska sellaista postausta en löytänyt.

Mutta asiaan, katsastetaanpa tänään Some By Me AHA-BHA-PHA Miracle Serum. Idea tällä seerumilla - kuten tuolla kasvovedelläkin - on käyttää sitä 30 päivää, jonka ihon uudistuminen vaatii.


Serruminen INCI-lista on pitkä kuin nälkävuosi. Poimin tähän siis vain muutaman vaikuttavan aineen. Nimensä mukaan se sisältää happoja. Pienimolekyylinen glykolihappo imeytyy syvälle ihoon, kuorii sitä ja kosteuttaa sekä on ihon vanhenemista hidastava (anti-aging). Se siis uudistaa ihoa ja todennäköisesti myös tukee kollageenisynteesiä. Suurinpiirtein näin toimivat myös maitohappo ja viinihappo, joka on myös antioksidanttinen. Viinihappo myös supistaa voimakkaasti huokosia ja kosteuttaa.

Glykolihapon ohella myös seerumista löytyvät palorypälehappo, mantelihappo ja laktobioninen happo myös kosteuttavat ihoa, kuten monet kosmetiikassa käytettävät hapot ylipäätään. Palorypälehappo ja laktobioninen happo ovat hellävaraisempia ja molekyylirakenteeltaan suurempia, joten ne ovat hyviä hoitamaan rasvaisuuteen ja epäpuhtauksiin taipuvaista ihoa.

Omenahappo tukee glykoli- ja maitohapon vaikutusta, kuorii kevyesti ja tasapainottaa tuotteen pH-arvoa, kuten tekee myös sitruunahappo.


Näiden lisäksi seerumissa on rohtosammakonputkea (madecassosidiä), glyseriiniä, teepuuöljyä, niasiiniamidia, teepuuöljyä ja muita kasviuutteita ja -öljyjä. Lista ei ole todellakaan täydellinen, eivätkä ainesosat ole tässä missään järjestyksessä.

Aknea ja epäpuhdasta ihoa ajatellen, varsinkin nuo ylempänä viimeksimainitut hapot, sekä teepuuöljy ovat myös antimikrobisia.

Näistä hapoista saisi taas kokonaiset kirjan aikaiseksi, yritin nyt tiivistää ja keskittyä olennaiseen 😂. Toivottavasti onnistuin edes jotenkin. Täältä muuten löytyy noista hapoista tarkempaa juttua.

Näissä 30 päivän tuotteissa on mielenkiintoinen konsepti, koska niissä käyttöaika on määritelty juuri ihon uudistumista vaativaksi ajanjaksoksi.

Seerumi on - kuten monet seerumit - aika juoksevaa ja kaksifaasista sisältämiensä öljyjen ja vesipohjaisten ainesten takia. Siksi sitä kannattaa ravistaa ennen käyttöä. Iholla se ei kuitenkaan tunnu kovin rasvaiselta.

Parhaite tämä varmaan toimii pintakuivalla, mutta rasvoittuvalla tai sekaiholla, kuten minulla. Joskaan en näe tässä ensisilmäyksellä pahemmin todella kuivattaviakaan aineita. Kuitenkin sanoisin, että todella kuivalle iholle tämä ei ehkä ole se paras vaihtoehto.

Mukavaa lauantai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!