keskiviikko 7. syyskuuta 2022

Nostalginen kulttituote

Muistan kun joskus tästä tuli iso hitti. Siitä oli paljon ulkomaisissa naistenlehdissä. Eikä sitä saanut edes koko Euroopasta.

Kiinnostuin minäkin. Se oli ainutlaatuinen meikkituote, jonka piti tehdä kaikenlaista hyvää iholle. Se auttaisi mm. pienentämään ihohuokosta, hoitamaan aknea ja niin edelleen. Tietysti se sopisi myös kuivalle iholle suojaten sitä. Sen mainittiin olevan luonnollinen, allergisoimaton ja ties mitä. Tottakai se myös jättäisi iholle silkoisen ja luonnollisen pinnan.

Niin minäkin yhdellä New Yorkin -matkallani ryntäsin ensi töikseni majapaikastani Times Squarella lähi-Macy'siin sitä ostamaan. En muista, oliko Macy's ainoa paikka, mistä sitä sai. Luultavasti. 


Se himoittu meikkituote oli BareMineralsin mineraalimeikkipohja, josta tohkotettiin jo Suomessakin keskustelupalstoilla.


Pieni pettymys oli se, että valikoimissa oli aika tummia sävyjä ja sitä oli se vaaleinkin. En enää muista sävyn nimeä. Pakko se oli saada kuitenkin. Palasin melkein juosten takaisin hotellille, ja pitihän sitä kokeilla heti. Ei se hassummalta naamallani näyttänytkään.Taisin ostaa silloin juuri tällaisen aloituspakkauksen. Nyt oli ihan pakko - nostalgian vuoksi - ostaa tätä uudelleen, kun se kerran silloin joskus oli niin huippukamaa. En muista, mikä oli alkuperäinen sävy, mutta tämä on 03 Fairly Light. Jos oikein muistan, tämä on varmaan vaaleampi sävy kuin se, minkä silloin joskus ihan aluksi hankin.

Pakkauksessa on seerumi, pohjustusaine, itse jauhemainen meikkipohja ja sen levittämiseen kabukisivellin. Jauhemaiset meikkipohjat olivat silloin uusinta uutta, eikä kukaan ei ollut kuullutkaan kabukisiveltimistä - en minä ainakaan. Jauhepohjan päällä ei tarvinnut puuteria, ja se kirkasti myös sopivasti tummat silmänaluset, koska jauhe itsessään on valoaheijastavaa (=siinä on micaa).

Sen jälkeen hinasin noita Suomeen itselleni ja kaikille halukkaille kavereille (joita kyllä riitti!) joka USAn-matkalta. Hiukan tuon New Yorkin keikan jälkeen olin San Franciscossa ostoksilla, ja huomasin, että samassa sarjassa oli myös erikseen peiteaine, korostustuote, puuteri ja poskipunia + aurinkopuuteri. En ollut tohkeissani näitä New Yorkissa huomannut, enkä kai edes kuunnellut ylenpalttisen avuliasta myyjää, joka varmaan olisi myynyt nuo kaikki minulle.

Tulipa nuokin sitten länsirannikolta ostettua, vaikka tänä päivänä mietin, että olivatkohan ne kaikki edes niin tarpeellisia? Noh, ehkä poskipuna sentään...ja aurinkopuuteri.

BareMinerals-vouhotus toi sitten muutkin jauhemaiset meikkipohjat markkinoille. BareMineralsia alkoi sittemmin saada myös Lontoosta, mutta siinä vaiheessa olin muistaakseni jo siirtynyt Lily Loloon, jonka saatavuus oli Lontoossa hyvä. Siinä vaiheessa ei Lily Loloakaan saanut vielä Suomesta, joten toin tietty sitäkin kavereille Lontoosta, koska kävin Suomessa usein.

BareMineralsin meikkipohja taitaa olla viimeinen meikkituote, jolla (väitettiin) olevan hoitavia vaikutuksia iholle. Varmaan näin osin olikin, se kun on sen ajan meikkituotteista poiketen luonnollinen vaihtoehto. Christine Schrammekin lanseeraama BB-voide kun lanseerattiin muistaakseni jo vuonna 1967. 

Noh, seerumimeikkivoiteita tosin on tänäkin päivänä, joten ehkä sikäli olen väärässä sanoessani, että viimeinen hoitavaksi kutsuttu meikkituote. Niitä seerumimeikkipohjia ei tosin hehkuteta niin kuin tätä bareMineralsia aikoinaan.

Ah tätä nostalgiaa! 😍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!