keskiviikko 4. toukokuuta 2011

"God is on our side"

Jollain tavalla minua nyppii tuo Bin Ladenin teloitus. Sitä myötä myös Obaman ilmoitus, että ".... että Yhdysvallat on toteuttanut iskun, joka tappoi Osama bin Ladenin." (Iltalehti 2.5.2011)

Yhdysvallat, kollektiivisesti siis, niin yhden ainoan henkilön ei tarvitse ottaa vastuuta ihmisen (tai ihmisten) hengen riistämisestä. Artikkeli jatkuu: "Obaman mukaan bin Ladenin kuolemassa oikeus tapahtui."

Jos oikeus kerran tapahtui, niin kenen oikeus se oli, ja miksi amerikkalaiset nyt sitten pelkäävät kostoiskua? Bin Ladenin teoista huolimatta, minä en näe mitenkään sankarillisena vanhan miehen ja hänen perheenjäsentensä tappamista ilman rehellistä oikeudenkäyntiä.

Osama oli käsittääkseni vain keulakuva, ja eleli talossaan ilman yhteyttä ulkomaailmaan. Ei ihan kuulosta siltä, että juuri hän olisi ollut avainasemassa, mitä uusien terrori-iskujen mahdollisuuteen tulee. Sitäpaitsi uutisissa kerrottiin, että Osama oli aseeton, mutta että hänet tapettiin siksi, että hän olisi tehnyt "uhkaavia eleitä". Varmaan minäkin olisin tehnyt vastaavassa tilanteessa "uhkaavia eleitä", jos minun kotiini olisi yllättäen hyökätty. Oletan, että iskujoukko oli turvannut selustansa, ja että asuntoon tunkeutujia oli tarpeeksi monta vangitsemaan asunnossa olijat, siltä osin kun olisi ollut tarpeellista.

Tavallaan ymmärrän myös sen, että Osama haudattiin paikkaan, josta ei voisi tulla hänen kannattajiensa pyhiinvaelluskohdetta, mutta kuitenkin toteutus hipoo mielestäni hautarauhan rikkomista, olkoonkin, että siellä oli uutisten mukaan paikalla joku lausumassa muslimien rukoukset.

Kuinka moni haluaisi omaistaan kohdeltavan noin?

Viittasin otsikossa tuohon silloin tällöin USA:n presidenttien suusta kuultuun lauseeseen. Hyvä. Meillä on jokaisella "puolellamme" joku jumala. Miksei yksijumalaisissa uskonnoissa voida toteuttaa suvaitsevaisuutta ja sopia, että jumala on jumala, mutta jokainen meistä palvelee sitä jumalaa omalla tavallaan? Ei kirkossa tarvitse juosta joka päivä todistaakseen, että on hyvä kristitty. Riittää kun toteuttaa arkielämässään eettisiä periaatteita ja kunnioittaa toisia ja osoittaa siten uskonsa teoillaan ja käytöksellään elämää arvostaen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!