tiistai 3. toukokuuta 2011

Kalakeittoa ja kefiiriä

Vappuaaton tarmonpuuska jatkuu eilisestä baarireissusta aiheutuneen katkon jälkeen. Kolme lasia punaviiniä eilen, eli pikapiipahdus, sitten äkkiä kotiin. Sen jälkeen olikin nenä tukossa koko illan ja yön, punaviinissä on jotain, joka sen aiheuttaa.

Tänään tein lohikeittoa lounaaksi. Olipas hyvää pitkästä aikaa! Tässä ohje:

Dzinnin parempi kalakeitto

Paketti kylmäsavustettuja lohiviipaleita
Pala juuriselleriä
Pala lanttua
Porkkana
Sipulia (älä haaskaa mahdollisia sipulinvarsia, vaan käytä ne myös!)
Voita
Smetanaa ja/tai kermaa
Tilliä
Valkopippuria
(loraus kuivaa valkoviiniä)

Kuullota silputtu sipuli voissa kattilan pohjalla. Lisää vettä ja kuutioidut juurekset. Keitä pehmeiksi ja lisää kala (joka hajoaa kyllä kuumaan nesteeseen). Lisää kerma viimeisenä, ja kuumenna, älä enää kiehuta. Mausta tillisilpulla ja valkopippurilla (ja viinillä) ja tarjoa.



iHerb myy kefiirinsiementä:

http://www.iherb.com/Yogourmet-Freeze-Dried-Kefir-Starter-1-oz/12071?at=0

Tilamaidosta tehtynä se on mukavaa herkkua ja helppo tehdä. Paketista tulee 6 litraa ja ainoa asia, mikä on ohjeessa unohdettu on se, että seos on hapannuttuaan hiukan kokkareista, eli se kannattaa sekoittaa tasaiseksi vaikkapa sauvasekoittimella.

Mukavaa marjojen kanssa vaikkapa aamiaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!