Pitääpä tähän väliin laittaa päivälliseksi tehdyn texmex-piirakan ohje. Todella low carb - muonaa parhaimmillaan. Tarjoillaan guacamolen kera. Pohja voi vaikuttaa hiukan omituiselta, mutta voin vakuuttaa, että se on herkullinen!
Pohja:
4 munaa
1 dl kermaa
Vuoraa vuoka leivinpaperilla ja vatkaa pohjan ainekset sekaisin siinä Paista uunin keskiosassa n. 200 C kunnes pohja on kunnolla hyytynyt. Ota uunista ja anna jäähtyä sillä aikaa, kun teet täytteet.
Täyte:
n. 400 g jauhelihaa - ruskista
muutama valkosipulinkynsi - hienonna ja lisää kuullottumaan jauhelihan sekaan pannulle
pari rkl tomaattipyrettä - lisää jauhelihan sekaan
maun mukaan chipotle-jauhetta (iHerbistä) - lisää seokseen
Jäähdytä seos.
Lisää sekaan 1 purkki créme fraichea, n. dl kermaa, runsaasti sipulirenkaita ja n. 150-200 g emmentaljuustoraastetta (cheddaria kai sen oikeastaan pitäisi olla, mutta en pidä sen pistävästä mausta). Sekoita ja kaada pohjan päälle.
Pilko päälle rasiallinen kirsikkatomaatteja.
Paista uunin ylätasolla kunnes pinta on kullanruskea.
Anna hiukan jäähtyä ennen syömistä, palat pysyvät näin koossa paremmin.
Posti toi iHerbistä tilattuja teelaatuja tänään, ja olivatpa ne hyviä. Englantilaisen aamiaisen kyytipoikana meni heti useampi kupillinen.
Kaikki olivat kyllä oikein hyviä, mutta noista peltipurkissa olevista lähetän kyllä hamstraustilauksen menemään tänään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!