sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Liikuntapäiväkirja - 4 viikkoa takana

Olen ihan itsekin yllättynyt tästä edistymisestäni. Toisaalta kaiketi lihakseni eivät ole koskaan päässeet ihan kauttaaltaan rapistumaan, mutta käsivarsien osalta täytyy kyllä myöntää, että niin on käynyt tämän artroosin takia. Tavoite on kuitenkin kasvattaa lihasta läpi linjan, ja käsiinkin olen huomannut voimien pikkuhiljaa hiipivän takaisin. Silti se on yhtä irvistelyä rintaprässissä, mutta en halua kuitenkaan viikkotolkulla treenata hassun kevyillä painoilla, vaan pitää olla jotakin vastusta.

Kahvakuula eli girya.

Kohta alan olla sellaisissa käsivoimissa, että voin harkita kahvakuulailua. Tiesittekö muuten, että tämä kahvakuulailuvillitys tulee Venäjältä? Siellähän on perinteisesti ollut hyviä urheilijoita, joten eipä ihme.

Vaan että se aamulla sängystä ylöspääseminen voikin olla hankalaa. Enkä jaksaisi millään ruveta esim. kahvia keittelemään herätäkseni kunnolla.

Siihenkin sentään löytyi apu. Sain vinkin ostaa tätä:

Ohhoh, mitä ainetta...herätti kunnolla ja teki erittäin pirteän olon.

Kokeilin ekaa kertaa tiistaina, ja olipas todella ainetta! Koko aamu salilla sujui kuin leikiten, eli nähtävästi se tosiaankin parantaa lihasten hapensaantikykyä, sillä ylenpalttisen tylsä aamuverryttely crosstrainerilla/kuntopyörällä/juoksumatolla meni niin kevyesti, etten oikeasti edes huomannut ajan kulua (silmät kiinni TV-ruudussa) ja olin hämmästynyt, kun laite alkoi piipittää asettamani ajan loppuneen. Suosittelen todellakin, jos on edessä hikinen ja lihasvoimaa vaativa kestävyysjuttu.

Tässä aineen sisällysluettelo:

1. Energisyyttä lisäävät

- Asetyyli-L-karnitiini 3,0 g
- Asetyyli-L-tyrosiini 1,5 g 
- Kofeiini 100 mg 

2. Pumppia parantavat  (pumppi=
harjoituksessa lihaksiin pakkautuvan veren määrän lisäys, joka tapahtuu tehostamalla verenkiertoa ja laajentamalla verisuonia)

- L-sitrulliinimalaatti 3,0 g 
- Viinirypäleen kuoriuute (VItis vinifera) 1,0 g
- L-arginiini AKG 1,5 g
- Natrium 158 mg 
- Kalium 144 mg 

3. Maitohappoa puskuroivat
- Kreatiinimonohydraatti 4,1 g 
- Beeta-alaniini 2,0 g
- Kaliumfosfaatti 500 mg
(- L-sitrulliinimalaatti puskuroi myös maitohappoja) 

4. Proteiinisynteesiä tehostaa 
- L-leusiini 5,0 g 


Hinta on purkilliselle noin kolmenkympin molemmin puolin. Purkissa on 360 g ja siitä tulee n. 15 annosta, joten aika tyyristä minun mittapuullani, mutta olen kai monasti pöllömpiinkin ostoksiin rahojani laittanut, joten tätä oletan tulevani käyttämään jatkossakin tämän ekan purkin jälkeen.

Ongelmana on vaan nyt se, että kun alan tekemään jotakin, todella omistaudun asialle, ja nyt kun aamupäivän vietän salilla, vielä iltapäivällä on sellainen olo, että menisikö uudestaan... No en mene, enkä viikonloppuisin, sillä joku järki pitää pitää tässäkin hommassa. Perjantaisin olenkin ollut niin väsähtänyt, että olen säännönmukaisesti kuukahtanut petiin jo aikaisin, mikä ei ole juurikaan tavallista.

Lihakset eivät ole pahemmin tulleet kipeiksi, vaikka aika paljon rautaa nouseekin. Luen tämän ainakin osin infrapunasaunan hyväksi. Luin jostakin, että infrapunasauna auttaa myös krooniseen nuhaan, ja hups, huomasinkin, ettei nenä ole enää niin tukkoinen ja jatkuvaa niistelyä kaipaava kuin aiemmin.

Onhan se aika aivotonta treenata kuntosalilaitteissa ja punttien kanssa, mutta toisaalta se vaatii keskittymistä juuri siihen asiaan, joten kaikki muut murheet väistyvät taka-alalle. Hyvän treenin palkitsee aina hieronta ja infrapunasauna hyvien lehtien tai luettavan kirjan kanssa, joten näillä mennään edelleen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!