keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Varhaiskaalikeitto

Nyt on kaali parhaimmillaan! Hyvää ja halpaa, ja siitä tekaisee vaikka maistuvan keiton. Tässä perusohje padalliselle. Ohjeen määrät eivät ole niin tiukkoja, eikä haittaa, jos esimerkiksi nauriit unohtuisivat. Kunhan siinä vaan on kaalta, niin asia OK.

Höyryävän herkullista keittoa!


Varhaiskaalikeitto

1 pieni ja nätti varhaiskaali
nippu porkkanoita
nippu varhaissipulia
nippu pieniä nauriita
nippu tuoretta yrttiä/yrttejä (meirami paras, mutta oregano, timjami, kirveli tai sekoitus käy hyvin)
ruokaöljyä
merisuolaa, pippuria (valko-)

jauhelihaa/tofua tms.

Silppua sipulit varsineen. Kuumenna hiukan öljyä padan/kattilan pohjalla ja kuullota siinä sipulisilppua. Jos käytät jauhelihaa, laita huoneenlämpöinen jauheliha sekaan kun sipulit ovat pehmenneet. Sekoittele.

Suikaloi/paloittele kaali ja lisää pataan sekoitellen. Kaalen voi myös laittaa jo sipulin kanssa muhimaan ennen jauhelihaa. Ei ole niin nuukaa.

(Kuori) ja paloittele porkkanat ja nauriit (minä laitoin kuorineen kun olivat niin siistejä) ja heitä ne sekaan. Sekoita ja lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät ja seos näyttää sopalta. Anna poreilla liedellä kunnes porkkanat ja nauriit ovat sopivan kypsiä.

Jos käytät tofua, nyt on oikea aika laittaa se kuutioituna mukaan. Taikka ei se välttis tarvitse jauhelihaa eikä tofuakaan, ellet niitä halua käyttää!

Lisää yrtit ja mausta keitto. Keitto on parasta kun sitä lämmittää uudelleen, joten tätä voi hyvällä syyllä tehdä suuremmankin satsin kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!