sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Millä keinoin pidät ihosi mattana kesähelteellä

Kesäkuumilla voi hikoilu olla todellinen murhe niillekin, joita ei ihon öljyisyys kauheasti muuten vaivaa. Allure listaa keinoja, millä ihon saa mataksi.

1. Vaikka finnit eivät kukkisikaan ihollasi, kesälllä puhdistusaine kannattaa vaihtaa sellaiseen, joka taistelee epäpuhtauksia vastaan. Valitse mielellään sellainen pesuneste, jossa on pari prosenttia salisyylihappoa, joka pilkkoo öljyä ihohuokosissa, mutta joka ei ole liian kuivattava. Suositus: Neutrogena Oil-free Acne Wash Cream Cleanser.

2. Teelusikallinen aurinkovoidetta kasvoille auttaa kontrolloimaan öljyisyyttä. Jätä tavallinen päivävoiteesi käyttämättä ja laita kasvoille sen sijaan aurinkosuojavoidetta, jossa on mineraalipohjainen aurinkosuoja öljyä imevästä mikronisoidusta sinkistä tai titaanidioksidista. Suositus: Nia 24 Sun Damage Prevention 100% Mineral Sunscreen SPF 30. Toinen vaihtoehto on käyttää denaturoitua alkoholia sisältävää tuotetta, joka pitää ihon mattana. INCI-listassa voi tällöin olla "alcohol denat" tai "SD alcohol 40". Suositus: La Roche-Posay Anthelios W Gel SPF 40.

3. Vähennä meikkiä. Meikkivoide tuntuu kesäkuumalla rqaskaalta, se sulaa ihohuokosiin tukkien ne ja saa aikaan vain lisääntynyttä rasvaneritystä. Kannattaa vaihtaa silikonia sisältävään sävytettyyn päivävoiteeseen, joka luo ihon päälle kalvon suojaten sitä. Suositus: Elizabeth Arden Sheer Lights. Toinen vaihtoehto on käyttää mineraalipuutereita, jotka imevät ylimääräisen öljyn kuten sieni. Suositus: ColorScience Pro Sunforgettable SPF 30 Travel Orb in All Clear. Tässä tuotteessa on titaanidioksidia ja sinkkioksidia.

4. Mieti, mitä syöt. Alkoholi ja mausteinen ruoka voivat tuntua hyviltä ideoilta illalla, mutta ne saavat vain verisuonesi laajenemaan ja saavat sinut hikoilemaan. Juo siis illalla vain yksi drinkki ja rajoita mausteisen ruoan syöminen kertaan viikossa. Lisää ruokavalioosi pinaattia, cantaloupemelonia ja porkkanoita joissa on A-vitamiinia, joka itse asiassa hillitsee hikoilua.

5. Rupea hoitamaan kasvojasi.
- kuori kasvosi kerran viikossa. Ihotautilääkäri Doris Day suosittelee Clarisonicin Classic Sonic -systeemiä, joka käyttää äänitaajuutta poistaakseen lian ja rasvan huokosista. Vanhanaikaisempia menetelmiä suosivalle suositellaan hellävaraista kuorintaa Garnier Nutritioniste Pure Microbead Creamilla.
- Käytä kuorinnan jälkeen naamiota. Mieluummin sellaista, jossa on salisyylihappoa tai savea, sillä ne poistavat parhaiten öljyisyyttä iholta. Suositukset: St. Ives Mineral Blue Clay Firming Maskia tai Ole Henriksenin Blue/Black Berry Enzyme Maskia.
- Jos iho vieläkin on öljyinen, on otettava järeämmät keinot käyttöön. Kuori iho kotona glykoli- tai salisyylihapolla yllämainittujen kuorintakeinojen sijaan. Käytä naamiota kuorintaa seuraavana päivänä ettei iho kuivuisi liikaa. Suositus: Dr. Dennis Gross Skincare Alpha Beta Daily Face Peel.

6. Kevennä hiukan ihon iltahoitorutiinejasi. Jos normaalisti käytät yövoidetta, vaihda se lotioniin, jos taas lotionia, vaihda se kosteuttavaan seerumiin. Mikä sitten onkin valintasi, sen tulisi sisältää kuorivaa salisyyli- tai glykolihappoa, huokosia supistavaa kofeiinia tai tulehdusta lievittävää niasiiniamidia. Doris Day muistuttaa, että nenä ei koskaan tarvitse mitään voiteita, sillä siinä on ihan tarpeeksi rasvaa erittäviä rauhasia. Suositukset: Dermalogican MediBac Clearing Oil Control Lotion tai DDF Wrinkle Resist Plus Pore Minimizer Moisturizing Serum.

7. Käytä puuteripaperia. Puuterivipalla meikin korjailu päivän mittaan saattaa vain saada puuterin paakkuuntumaan naamalle. Käytä siis öljyisyyttä imeviä papereita tai puuteripaperia, joilla ei kovassakaan käytössä saa aikaan mitään meikkiä pilaavaa. Suositus: Shiseido Pureness Oil Control Blotting Paper.

Aiheeseen liittyen, ostin jokin aika takaperin apteekista La Roche-Posayn Effaclat Mat -voiteen, joka on toiminut erinomaisesti niin pitäen ihon mattana kuin ihohuokosia supistaen. Suosittelen!

3 kommenttia:

 1. Tuo Effaclar Mat on ihan huippu voide, ihohuokoset pieneni ja kiilto hävisi iholta. Suosittelen! Samasta sarjasta löytyy myös hyviä puhdistustuotteita, niissä on erinomainen hinta-laatusuhde!

  VastaaPoista
 2. Olisikin pahin ongelma, mutta ne maksaläiskät ja alkoholipitoinen kasvovesi voi pahentaa niitä...

  Ei sinulla sattuisi vinkkiä löytymään näihin, ei-niin-kauniiden ruskeiden läiskien poistamiseen/häivyttämiseen, enkä tarkoita värikosmetiikkaa ;)

  -nina-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli aikoinaan maksaläiskiä ja niihin kokeiltiin jos vaikka mitä: Valoimpulssihoitoa, kuorintoja jne. Eivät mokomat lähteneet, ennenkuin joku keksi kirjoittaa Avitcid-reseptin. Tuo voide sai jossain vaiheessa uuden indikaation valovaurioiden hoitoon, ja ajan kanssa sillä on siis naaman laikut hävinneet. Käytän kuuriluontoisesti edelleen.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!