sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Pinaattikeitto uudella tavalla

Kuten on jo käynyt ilmi, pidän kovasti pinaatista ja kukkakaalesta. Kukkakaalta voi käyttää myös suurusteena keitoissa, joten tarpeettomia ja ravintoköyhiä vehnäjauhoja ei välttämättä kaivata edes kaapissa. Tämä pinaattikeitto suurustetaan juurikin kukkakaalella ja juustolla.

Jälleen kerran ainesten määrien kanssa ei ole niin tarkkaa, tämä onnistuu kyllä, kunhan muistaa lisätä maitoa loppuvaiheessa juuri niin paljon, että seos on keittomaista.

Keitettyä kananmunanpuolikastakaan ei välttämättä tarvitse, sillä keitto on jo sellaisenaan ruokaisaa ja täyttävää.  Toisaalta, voihan siihen keittoannoksen päälle paistaa vaikka ahvenfileen.

Pinaattikeitto uudella tavalla


n. 200 g tuoretta tai 150 g pakastepinaattia (nokkonen on myös ihan hyvää!)
1 iso kukkakaali tai 2 pientä
1/2-1 l maitoa
1/4 - 1 pkt sulatejuustoa (Koskenlaskija toimii hyvin, mutta voit käyttää jotakin muutakin) -juuston voi jättää tosin poiskin
merisuolaa
raastettua muskottipähkinää

Tuore pinaatti on ensin huuhdeltava, poistettava mahdolliset sitkeät tyvet. Paloittele kukkakaali. Laita pinaatti ja kukkakaali kattilaan ja lisää vettä noin puoleen väliin kaalenpaloja. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla n. 20 minuuttia. Katso välillä, ettei vesi ole haihtunut kokonaan. Jos näin pääsee käymään, lisää pikaisesti hieman kiehuvaa vettä (kuumenna esim. mikrossa nopeasti, näin ei kasvisten kypsyminen pääse katkeamaan).

Ota kattila pois hellalta kun kasvikset ovat pehmeitä. Pilko sulatejuusto mukaan ja soseuta kasvikset kuumina niin, että juusto sulaa joukkoon. 

Lisää maito, mausta ja tarkista maku.Kuumenna liedellä, mutta älä enää päästä kiehumaan.

Valmista tuli!

Pieni vinkki: Kukkakaalen voi myös korvata parsakaalilla. Jos seoksesta tekee sakeaa, sitä voi käyttää pastakastikkeena. Kaunis annos tulee parsakaalesta tehdystä kastikkeesta, johon annoksen päälle laitetaan esim. rapeaksi paistettua pekonia tai katkarapuja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!