lauantai 21. syyskuuta 2013

Etaläafrikkalaista possunmakkaraa tänään ruokalistalla

Noniin, makkarat tulivat ja tuli niitä hakiessa käytyä samalla kauppahallissa ja torilla ostoksilla. Makkarat olivat juuri sellaisia ihania, karkeaksi jauhetusta ja mehukkaasta possunlihasta tehtyjä, joita ei sitten mistään saa Suomessa. Facebook oli täynnä ilmoituksia, kuka teki niitä "Aussie way" ja kuka English way". Resepti on jotakuinkin sama, joten niitä kai pitäisi kutsua nimellä "bangers & mash in British Commonweath style".

Joka tapauksessa homma aloitetaan paistamalla sipulia rasvassa.

Makkarat tuoretavarana voi nakata sekaan ruskistumaan.
Niitä sitten siinä ruskistellaan varoen palamista.



Sitten laitetaan sekaan hiukan jauhoja ja ruskistellaan hiukan, sitten sekaan lihalientä. Tämän soosin kuuluu olla aika ohutta koostumukseltaan. Makkarat saavat kypsyä tässä liemessä. Alla valmis annos. 


Jälkiruoaksi kahvia ja torilta ostettuja ihania perunaleivoksia. Sen jälkeen muutama kauppahallin Apteekin Salmiakki.


Onneksi huomenna ei ole toripäivä muuten sortuisin hakemaan lisää noita leivoksia. Myydäänkö muuten muuallapäin Suomea vastaavia leivoksia?

2 kommenttia:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!