sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Dziękuję

Kas kun olenkin hiukan tyhmä: Puolassa useinkin käyneenä en ole koskaan hoksannut sanaa "kiitos". Tämä siis on nyt korjattu otsikossa.

Mikä huvittavinta (ei saisi nauraa!), tämä lausutaan juuri samalla tavalla kuin Borat sitä hokee filmissään. "Tsinkuje".  Aina viisastuu. Silti se naurattaa, koska niin naurattaa Boratkin radikaalisuudessaan.

Mutta minä olen Gdanskissa! Niin paljon ovat turkulaiset ystäväni tätä paikkaa kehuneet, ja koska nyt on pari joutopäivää niin sain liput Wizzairilta n. 18 eurolla eestaas. Lentomatka oli yksi hujaus. Tämän lisäksi minun ei tarvitse ryytyä hotellissa vaan käytössä on neljän hengen huoneisto mitä parhaimmalla paikalla. Täysinvarustettu keittiö ja kaikki. Parkettilattia (tämä saattaa olla tärkeä tieto allergisille). Aion tutkia puolalaista kosmetiikkaa ja raporttia asiasta seuraa!


Pientä katusuunnistusta ja perillä oltiin. 2lovebirdskin osui kuvaan. Ai kuinka romanttista!

Keittiö! menen huomenna torille ja kokkaan itselleni illallisen <3 nbsp="">

Vilautus kylppäristä. Mukana on tietenkin pullo Dr. Bronneria, joten...

Makkari ennenkuin peti möyhentyy sekaisin...
Niin ja keittiössä on espressokeitin! Jos joku kiinnostui tästä asunnosta niin se löytyy täältä. Sesonkihinnat ovat nyt kalliimmat kuin talvella. Niin ja kämppään siis mahtuu 4.


Ihan oikea orkideakin oli somisteena.

EDIT: Oo, pitää vielä mainostaa, että täällä on myös pyykinpesukone, astianpesukone ja kaikki muut tykötarpeet. Hieno!

15 kommenttia:

 1. Oooh, kuullostaa hienolta! Voitko kenties kertoa mitä kannattaa nähdä tehdä, shopppaila, syödä ja juoda Gdanskissa? Minkälaista Puolassa on talvisaikaan?

  terv, Goldilocks

  VastaaPoista
 2. No ei ainakaan kallista! Tänne pitää päästä uudelleen!

  VastaaPoista
 3. Puolan talvi on varmaan samantapainen kuin Tsekkien talvi. Lunta saattaa olla ja kuivaa sellaista. Luulen, että buukkaan lentoliput tänne varsin pikaisesti, lähdepä Goldilocks mukaan!

  VastaaPoista
 4. Muutama vinkki:

  "Bussi 174 rautatien edestä vie siis fashion outletiin.

  Kiva puolalainen keittiö http://www.swojskismak.pl/

  Yksi parhaista http://www.monbalzac.pl/ täytyy tehdä pöytävaraus edeltävänä päivänä

  Hyvää kahvia kauppahallin lähellä http://www.gastronauci.pl/pl/12684-restauracja-tekstylia-gdansk, vastapäätä pieni konditoria,
  Josta saa kaupungin parhaat pienet perunaleivokset.

  http://retro.gda.pl/ kaupungin viehättävin kahvila ja paras! Ihanat kakut ja kahvit.

  Madison on ostoskeskus kävelymatkan päässä, näkyy kadun päässä kauppahallilta.

  Filharmoninen orkesteri ja heidän ohjelmisto on todella tasokasta. Konserttisali löytyy saresta, johon pääsee kävelysiltaa pitkin
  Tai suuren nosturin kohdalta pienellä laivalla.

  Meripihkamuseo on ihan kiva, mutta jos siellä on nyt tällainen samanlainen helle, niin kaunista katsomista riittää ihan vaan
  Kävellessä ympäri vanhaa kaupunkia.

  Gdynia on ruma, sinne en suosittele menemään, mutta Sopothan on kylpyläkaupunki ja siellä voi paikallisjunalla (lippuja saa rautatieasemalta)

  Suosittelen käymistä vaikka kahvilla Grand Hotellissa,, joka jo itsessään on nähtävyys. Sopotisa on myös Euroopan pisin puulaituri, kiva kävellä ja ihastella merta ja hiekkarantoja.

  Solidaarisuusmuseo löytyy kauppakeskus Madisonin taka. Jos on poliittisesta historiasta kiinnostunut, niin siellä kannattaa käydä.

  Mikäli matka kestää vain muutaman päivän, niin neuvon keskittymään kävelyyn vanhassa kaupungissa ja Sopotin reissuun shoppailun ja kahvittelun lisäksi.

  Turusta kun pääsee sinne niin helposti ja edullisesti ympäri vuoden, niin näkemistä riittää useampaankin reissuun.

  VastaaPoista
 5. Tuolla Fashion Outletissa en käynyt, mutta siellä on kuulemma esim. M&S ja edullista vaatetta!

  VastaaPoista
 6. Olen vähän miettinyt pakoa ulkomaille jouluksi ;-)
  Miten mahtaa Gdanskissa olla joulupyhien aikana? Onko kaikki ravintolat, kaupat yms yhtä kiinni kuin Suomessa ?

  terv., Goldilocks

  VastaaPoista
 7. Täytyy sanoa, etten ole koskaan ollut joulua umpikatolilaisessa maassa. Heitin kysymyksen monen monituista vuotta Puolassa asuneelle lapsuudenystävälleni, ja kirjoitan tänne sitten mitä hän vastaa.

  VastaaPoista
 8. Jaa, kun tarkemmin mietin, olenhan kuitenkin viettänyt joulua useastikin katolisessa maassa, MUTTA en Puolassa. Varsovassa asunut lapsuudenystäväni kommentoi aukiolokysymystä tällä tavalla:

  "No se on kyllä aika harras juhla, mutta uskoisin että esim turistimestoissa kuten Krakovassa tai Gdanskissa ravintoloita pysyy auki."

  Tarkemmin ajatellen, siellähän on paljon hotelleja, joissa on ravintoloita, ja turismi on heille tärkeää, joten en mitenkään usko, että joka paikka on läpi joulun kiinni. Mitkä päivät ajattelit(te) olla matkassa? Varmaan liputkin pitää varata jo, luulisin?

  Jos uskot vuoden sisällä enemmänkin lomamatkoja sinne (tai sinne ja sieltä eteenpäin) tulevan, kannattaa liittyä Wizz-klubiin heti kättelyssä.

  VastaaPoista
 9. Vielä klubista: Klubilainen saa siis saman alennuksen kaikille kanssamatkustajilleen (10 e kaikista yli 12,50 e maksavista lennoista) + usein tulee tarjouksia, joissa saa -20% KAIKISTA sinä päivänä varatuista lennoista.

  Halvimmillaan siis Gdanskiin pääsee edestakaisin vitosella :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos viesteistä! Eräs vaihtoehto olisi lähtö su 22.12 ja paluu pe 27.12 - tai mahdollisesti koko reissu vasta joulun jälkeen...

  terv,

  Goldilocks

  VastaaPoista
 11. EHDOTTOMASTI kannattaa mennä sinne! Just juttelin erään ystävättäreni kanssa, joka neuvoi menemään Sopotin Grand hoteliin. Varaa ihmeessä matkat ja autan missä ikinä voin, siis kysy.

  VastaaPoista
 12. Kiitos kaikista hyvistä neuvoista! Varasin äsken lentoliput, (sis.klubijäsenyyden) sekä hotellihuoneen joulun jälkeiselle viikolle :-)

  terv, Goldilocks


  Goldilocks

  VastaaPoista
 13. Saako kysyä, mikä hotelli?

  Minä olen taas ensi viikolla siellä, joten pitää varmaankin laatia oikein kunnon shoppailu- ym. postaus.

  VastaaPoista
 14. Juu, ilman muuta! Hotel Artus.

  terveisin

  Goldilocks

  VastaaPoista
 15. Se onkin hyvällä paikalla, ja heidän ravintolansakin on muistaakseni todella hyvä, eli ihan nappivalinta!

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!