maanantai 9. syyskuuta 2013

Mesclun-salaattia savutofulla ja luumuilla

Oli niin hyvä iltaruoka, että pitää ihan teillekin kertoa. Olin viime viikolla ostanut savustettua tofua ja mietin kaupassa mitä siitä tekisin. Helpoimman kautta meni, eli ostin paketin sekasalaattia (ns. babysalaattia, jossa on sekalaisia salaattienlehtiä) ja muutaman unkarilaisen luumun. Olen usein aiemmin käyttänyt jäävuorisalaattia, mutta hiljakkoin vasta tajunnut, että siinä ei juurikaan ole ravintoaineita eikä antioksidantteja, joten värikkäämpää pitää lautasella olla!

Salaatille ei tarvinnut tehdä huuhtomisen ja linkoamisen jälkeen muuta kuin kaataa lautaselle, pirskottaa hiukan tummaa balsamicoa ja lorauttaa öljyä. Pieni pöyhäisy ja sitten lohkoin päälle pari tummaa luumua.

Tofunviipaleet paistoin pannulla ja ladoin salaattikasan päälle. Pari pyöräytystä pippurimyllystä ja se oli siinä. Maha tuli täyteen ja maistuvaakin se oli.

Herkullinen tofusalaatti.

3 kommenttia:

 1. ups, en lukenut tarkkaan ja katselin niiden olevan hiukan pannulla käytettyjä tomaatteja... :D Hitsi kun tuo tofu ei nappaa, mutta jos.. vähän jotain hyvää juustoa pannulla lämmittäisi?
  -nina-

  VastaaPoista
 2. Halloumi tai grillijuusto sopii tähän myös hyvin. Luumut antavat balsamicon ohella kivaa makeutta, joten itse asiassa joku juusto saattaisi olla jopa parempi.

  VastaaPoista
 3. Savutofu on minusta paras tofumauista (Suomessa saatavista - voisi kuvitella että maailmalta löytyy vaikka mitä makuja). Älä muuten osta koskaan alpron yrttitofua, karsean makuista, miten yrtit saadaankaan maistumaan niin pahalta.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!