sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kaksi hyvää vartalovoidetta & muuta höpinää

Torilta saa vielä neljännen kylvön neulapapuja, joten ostin niitä aikamoisen pussillisen ja nyt niitä on syöty lisukkeena. Korvaavat perunan mainiosti ja ovat ravinteekkaampiakin.

Neulapavut kannattaa kypsentää höyryssä al dente, ja sitten jäähdyttää nopeasti esim. huuhtaisemalla jääkylmässä vedessä. Tämä neuvo koskee itseasiassa kaikkia vihreitä vihannneksia. Huuhtaisu lopettaa kypsymisen ja säilyttää niin värin kuin ravintoaineet. Allaolevassa kuvassa iPhone taas kerran hiukan väärentää väriä.

Ennen tarjoilua vihanneksiin yleensäkin kannattaa sekoittaa pieni nokare voita, jotta pinta saadaan kiiltävän kauniiksi.

Nyt alkaa olla se aika vuodesta kun ei enää talsita ulkona paljain kintuin. Keinokuitusukat saavat talven myötä ihon jotenkin todella kuivan pöliseväksi, joten nahkaansa saa rasvata illoin aamuin. Varsinkin aamurasvaamisessa tarvitaan joku hyvin kosteuttava voide, joka ei jää ihon pintaan vaan imeytyy nopeasti, sillä rasvakerroksen päälle ei ole kiva laittaa vaatteita.

Sain kesäkuussa äidiltäni syntymäpäivälahjaksi mm. Vichyn NutriExtra-voiteen, jonka pumppupullo ja iso koko (400 ml) oli todella kätevä. Pullo vetelee viimeisiään ja aion hakea uuden, muistaakseni vilkaisin apteekissa hintaa, eikä se ollut ihan mahdoton. Voiteella on todella hyvä kosteutusteho.

Vichyn voide sisältää mm. makadamiaöljyä, eikä ole hajustettu.

Toinen käytössä oleva ja hyvin ihoon uppoava kosteusvoide on ekomerkki Attitudelta. Tällä merkillä on myös runsas kirjo pesuaineita yms. TämäAttituden Hand & Body Moisturizing Cream on juuri sellainen, nätti pumppupullo (250 ml), jota mielellään pitää esim. toimistossa pöydällään, sillä se todella imeytyy hetkessä, eikä tuhrusta papereita.

Kosteutusteholtaan se jää ehkä ihan pikkuruisen piirun verran jälkeen Vichyn voiteesta, mutta imeytyy paremmin. Eikä maksa paljoa. Voide on kasvipohjainen/vegaaninen, ei sisällä petrokemian tuotteita ja ekosertifioitu.

Attituden voiteessa on appelsiinin ja bergamotin eteerisiä öljyjä, mutta tuoksu on aika vieno, joten kukaan ei varmaankaan saa siitä päänsärkyä.

Jos iho on kovin kuiva, täytyy myös pitää huolta sisäisestä rasvauksesta. Rasvainen kala/kalaöljyvalmisteet, helokki- tai purasruohoöljy/kurkkuyrttiöljy (GLA), vehnänalkioöljy (E-vitamiinia!), mustaherukan- ja viinirypäleen siemenöljyt ovat hyviä pitämään ihon kunnossa niin ulkoisesti kuin sisäisesti.

Tänään rasvaillaan sisuksia juustolla: Lautasella Saint Aguria ja vesikeksejä. Ei ihan jokailtainen iltapala, mutta joskus niin hyvää herkutteluun!

Herkullinen iltapala!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!