keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kookosjääkuutiot

Tässä on vanha englantilaisperäinen ohje, joka on todella helppo ja pienet lapsetkin osaavat näitä ihania ja jääpalannäköisiä makeisia tehdä. Extranäperrystä nuorimmille on myös se, että kuutiot voi yksittäin pakata sellofaaniin kuin makeiset, tai sitten esimerkiksi sellofaanisista paistopusseista voi leikata kulman kartionmalliseksi karkkipussiksi, joka suljetaan pitsinpalalla tai kauniilla pastellivärisellä satiininauhalla.

Kookosmakeisia, siis kookosjääkuutioita, vaikkei niitä jäisinä tarjotakaan, ne vaan muistuttavat jääpaloja.
 Kookosjääkuutiot (n. 30 kpl)

50 g makeutettua maitotiiivistettä (säilyketölkki)
250 g tomusokeria siivilöitynä (paakut pois) + hiukan lisää koristeluun
200 g kookoshiutaleita
hiukan pastellinväristä elintarvikeväriä, tässä käytetty pinkkiä

Sekoita puukauhalla kulhossa maitotiiviste ja sokeri. Seoksesta tulee hyvin paksua, joten voimia saa käyttää. Lisää sekoittaessasi mukaan kookos.

Jaa taikina kahtia ja lisää toiseen puoleen elintarvikeväri (liota se ensin ihan pieneen tilkkaan vettä ja lisääseosta taikinaan teelusikalla tippa kerrallaan, niin ettei taikinasta tule voimakkaan väristä).

Sirottele leivinalustalle tomusokeria ja muotoile toisestalevystä suorakaiteen muotoinen kaulimen tai pullon avulla ja välillä käsillä auttaen taikinaa saavuttamaan muotonsa. Levyn pitäisi olla n. 2 cm paksu. Siirrä sen jälkeen levy varovasti tarjottimelle leivinpaperin päälle. Muotoile nyt myös toinen levy samalla tavalla ja saman kokoiseksi ja siirrä se edellisen levyn päälle. Kauli nyt kumpaakin levyä niin, että kaksivärisen levyn paksuus on lopuksi n. 3 cm.

Jätä levyt peittämättä tarjottimelle vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yli yön ajaksi jotta taikina asettuu hyvin. Leikkaa sen jälkeen levy 3 x 3 cm neliöiksi terävällä veitsellä.

Kuutiot säilyvät hyvin vähintään kuukauden, jos ne säilytetään ilmatiiviisti.


2 kommenttia:

  1. Ole hyvä vaan! Yritän laittaa lisää tällaisia hyvissä ajoin ennen joulua, niin ainakin tiedätte m istä näitä löytyy.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!