torstai 19. syyskuuta 2013

Visiitti ortodoksikirkkoon ja omituinen bensajuttu + muuta

Heti ensiksi täytyy kertoa, että eräs ystäväni kertoi autonsa jättäneen hänen tielle. Moottori oli hajonnut, ja se tietystikin tiesi isoa laskua. MUTTA, kummallista kyllä hänen käyttämänsä 95E10 -bensan lisäksi tankista oli löytynyt DIESELiä, joka oli ilmeisimmin syyllinen moottorin hajoamiseen.

Tankki oli täytetty Nesteen huoltsikalla, ja Neste tutkii asiaa par'aikaa. Kunnes asia selviää, ainakin minä kierrän Nesteen asemat kaukaa (no, yleensä käynkin ABC:lla). Tämä vaan nyt tiedoksi teille kaikille autoileville lukijoille.

*****
Tänään R-klubimme kävi paikallisessa ortodoksikirkossa. Kuulimme opastuksen mukana ortodoksisuuden periaatteista, mikä oli ihan mielenkiintoista, varsinkin siksi, että meitä oli varsin monikansallinen porukka, mukana eri uskontokuntia edustavia. Esim. minä en tiennyt, että synnintunnustukset tehdään ortodoksiseurakunnassa samaan tapaan kuin roomalaiskatolisessa, mutta kirkoissa ei ole rippituoleja vaan papin kanssa jutellaan jossain rauhallisessa paikassa, vaikka sitten toimistossa.

Minusta tuollainen tapa tunnustaa syntinsä olisi hyvä luterilaisessakin kirkossa. Ainakin se auttaisi ihmisiä olemaan tasapainoisempia ja varmaan myös monelta alakulolta ja masennukselta vältyttäisiin. Siis tarkoitan, että se olisi mielenterveyttä tukevaa toimintaa.Käynti oli hyvinkin valaiseva monelta eri kantilta, ja ainakin henkilökohtaisesti toivoisin, että voisimme tutustua myös muihinkin uskontoihin kuin kristinuskon eri haaroihin samalla tavalla. Klubissamme on kyllä eri kristinuskon suuntaukset edustettuna (roomalaiskatolinen, romainailaisortodoksinen, luterilainen, anglikaani, nämä nyt ainakin mainitakseni) sekä islam. Mahtaisiko ola liian radikaalia ehdottaa, että menisimme tutustumaan esim. paikalliseen juutalaiseen seurakuntaan?

Uskonto on kyllä toisaalta kaiken pahan alku ja juuri. Liekö mikään asia maailmassa, rahan ja kaiken muun vaihdon välineiden lisäksi, aiheuttanut niin paljon eripuraa ja sotia pitkin maailmaa.

*******************************************************************************

Bensajuttu on edennyt monien mutkien kautta, ja lukuisten kiemuroiden jälkeen tämä oli lopputulema:

* Nesteeltä oli saatu aivan oikeaa bensaa. Neste otti asian vakavasti ja tutki huolellisesti.
* VW Center Espoo oli haistellen todennut dieselin tankissani- VIRHEELLINEN HAJU (500 eur virhe!!)
* huoltolaskusta palautetaan tämä summa


Minun huomautukseni: Alkaa mennä usko näihin Volkkarinliikkeisiin.

2 kommenttia:

 1. Näitä sattuu toisinaan, että säiliöautokuski laittaa letkut väärään säiliöön. Ei se päivittäistä ole, mutta kun kukaan ei ole erehtymätön. Ja tietenkin on olemassa mahdollisuus, tankkaajan vahingossa ottaneen väärän pistoolin (olen useamman kerran ottanut itsekin, koska taloudessa on molempia autoja ja jopa kerran tankannut väärinkin) Nyt ihmettelen miten moottori on hajonnut, ensin hajoaa katalysaattori yleensä... ja auto käyttäytyy todella oudosti jo pienilläkin määrillä. No kuitenkin, ei se ole pelkästään Neste, se voi olla ihan mikä vain asema jossa noita sattuu.
  Ortodoksien ikonit ovat lumoavia, saman aikaisesti rauhallisia ja häikäiseviä.
  Uskonto sekoitettuna politiikkaan on tuhoava yhdistelmä. Uskonpuhdistukset ovat olleet maailman historiassa järkyttäviä ja jotenkin jokaiseen on sekoittunut politiikka.
  -hiikka-

  VastaaPoista
 2. Niin, ollaan kuulolla mitä Neste vastaa asiaa tutkittuaan. En kyllä usko, että tällä autonmoottorin hajottaneella kuskilla on koskaan ollut tarvetta tankata muuta kuin 95:sta, joten arvelen sekaantumisen olevan aika pieni mahdollisuus.

  Ikoneissa on todella paljon tunnelmaa ja symboliikkaa, maalaan niitä itsekin.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!