lauantai 13. helmikuuta 2016

Uutta käyttöä vodkalle

Kaikkeen sitä netissä törmääkin... Jos siis kaapissasi on pullo vodkaa, ja vietät edelleen uudenvuoden jälkeisiä nenänvalkaisuviikkoja, tässä vinkkejä vodkan käyttöön (ennenkuin se haihtuu pullosta...). Kokoan tähän vain ne vinkit, joiden uskon toimivan, ja joita olen itse kokeillut, eli tässä on paljon omia kommenttejani myös.
Lisää hiukan vodkaa tavalliseen shampoosi sekaan, ja saat syväpuhdistavan hiustenpesuaineen, joka liottaa tehokkaasti muotoilutuotteiden jämät hiuksistasi tehden niistä pehmeämmät, puhtaammat ja kiiltävämmät. Vodka tehoaa parhaiten paikoissa, missä vesi on kovaa (kalsiumpitoista), koska se estää mineraaleja sitoutumasta hiuksiin ja estää myös shampoon parabeenien ja sikikonien haitallista vaikutusta.

Vodka myös pitää yllä hiustan pH-arvoa (happamuus) ja tehoaa hyvin hilseeseen ja edesauttaa hiusten kasvua puhdistamalla hiuspohjaa.  Sekoita muutama murskattu (tuore) rosmariininlehti tilkkaan vodkaa ja anna seoksen seisoa 2-3 päivää. Levitä seos hiuspohjaan anna vaikuttaa jonkin aikaa ja pese sen jälkeen hiukset miedolla shampoolla.

Vaatteet, jotka haisevat: Laita hiukan vodkaa spraypulloon ja suihkuta sitä omituisesti tuoksuviin vaatteisiisi. Vodkan haju häviää vaatteen kuivuessa ja niin tekee myös omituinen haju.

Vodka on erinomainen puhdistusaine. Se myös desinfioi. Vodkan ja veden seoksella voit puhdistaa ikkunoita, näyttöpäätteen ruutuja, silmälaseja ym. Korut puhdistuvat myös hyvin liuoksessa. Vodkalla saa myös hometahrat pois esimerkiksi suihkusta.

Vodka saa leikkokukat kestämään kauemmin. Leikkokukat kuihtuvat helposti etyleenikaasun toimesta (etyleeniä erittävät mm. tomaatit ja omenat), mutta suihkuttamalla niitä vodkan ja sokerin seoksella (seos 2 osaa vodkaa, yksi sokeria) saat poistettua etyleenin vaikutukset. Toista sumutus joka toinen päivä ja kukasi kukoistavat kauemmin.

Vodka on erinomainen rasvaisen ihon kasvovesi, joka puhdistaa huokoset ja estää epäpuhtauksien syntymistä. Voi käyttää myös vedellä laimennettuna, jolloin se kuivattaa vähemmän. Pumpulipuikolla pyyhittynä finnien päälle, se saa ne häviämään nopeammin. Vodka myös kutistaa laajentuneet ihohuokoset.

Vodka myös karkoittaa ei-toivotut hyönteiset kukista ja muualta. Sekoita mukaan hiukan tuoretta laventelia, niin teho vielä paranee.

Vodka lievittää hammassärkyä ja korvasärkyä, joka johtuu bakteeritulehduksesta. Laita varovasti pumpulipuikolla kipeälle alueelle. Hakeudu hoitoon.

Vodkan ja veden sekoitus (1:1) suihkutettuna huoneeseen freesaa ja poistaa muut hajut. Vodkan oma tuoksu häviää nopeasti.

Vodkan ja veden sekoitusta voi käyttää myös suuvetenä. Seokseen voi lisätä tipan minttuöljyä raikastukseksi. Älä niele!

Vodka irrottaa tahmeat liimatahrat ja laastarit kivutta.

Vodka auttaa haisevaan jalkahikeen. Liota jalkoja vodkan ja veden seoksessa, Kuivata taputellen ja odota, että vodka haihtuu iholta, ja pese ne lopuksi tuoksuvalla saippualla.

Huuliherpes on viruksen aiheuttama, eikä alkoholi ehkä tepsi sen aiheuttajaan, mutta rakko kuivuu ja kipu ja kutina lähtevät kun painelet rakkulaa vodkaan kastetulla pumpulipuikolla. Samalla periaatteella vodka lievittää haavojen ja ruhjeiden kipua ja desinfioi ne.

Vodka poistaa myös tahroja vaatteista (esim. huulipuna, muste jne.). Laita vodkaa tahralle ja hankaa tahra pois. Pese vaate sen jälkeen normaalisti.

Vodkan ja veden seos toimii käsidesinä.

Vodkasta ja vaniljatangoista voit tehdä itse vaniljauutetta: Halkaise vaniljatangot ja upota ne vodkaan. Sulje purkki tiiviisti ja anna seisoa n. 6 viikkoa. Uutetta voi käyttää ruoanlaittoon. Samalla periaatteella olen itse tehnyt vaniljalla maustettua brandya, joka on kahvin seurana aika herkullisen makuista (2 halkaistua vaniljatankoa per 3 dl brandya tai konjakkia).

Lähde: remediesandherbs.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!