sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Apuja hiusten rispaantumiseen

Aiempi postaus katkeilevien ja rispaantuvien hiusten aiheuttajista ei sisältänyt ollenkaan ratkaisuja ongelmaan, joten jatkan tässä postauksessa aiheesta. Tosin, annoinhan jo vinkin niistä silkkityynynliinoista... ;) Tässä lisää vinkkejä.

Kuva: Lionesse Flat Irons.

Kiharat hiukset ovat käytännössä suoria hiuksia kuivemmat. Hius rispaantuu, kun siitä lähtee kosteutta, ja sen vastapainoksi hiussuomut aukeavat imee kosteutta ilmasta, suihkun höyrystä, sadeilmasta ja hiestä, turpoaa ja rispaantuu, varsinkin hankauksesta. Mainitsin jossakin aikaisemmassa postauksessani, että vanha T-paita on paras hiusten kuivaamiseen. Kun kuivaat hiuksia, niin vältä hankaamista. Myös runsaalla vedenjuonnilla on kuulemma merkitystä hiustenkin kunnon takia.

Vältä hiusten ylenmääräistä pesemistä ja valitse pesuun tuotteet, jotka ovat sulfaatittomia tai joissa on hyvin vähän sulfaatteja. Hiusten harjaaminenkin rispaannuttaa niitä (sanotaan, että hiusten pesun jälkeen niitä kannattaa kohennella ja selvittää vain sormin). Itse olen huomannut tuosta ionisoivasta harjasta kuitenkin olevan hyötyä, sillä se siloittaa hiuksia hyvin. Jos käytät suoristusrautaa, valitse mielellään ionisoiva keraaminen rauta.

Jotkut kampaajat suosittelevat hiuksille hyvää keratiinihoitoa kerran kuukaudessa, ja hiusseerumia joka pesun jälkeen. Minä olen hiukan skeptinen näitten suhteen, sillä useinkin niissä on silikoneja, jotka eivät välttämättä ole hiuksille hyväksi. Mutta mikä toimii yhdellä ei ehkä toimi toisella.

Kotitekoisia hiusnaamioitakin voi tehdä esimerkiksi muussaamalla avokadoa ja sekoittamalla siihen hiukan oliiviöljyä.

Kookosmaito on myös hyvää yli yön naamioksi. Lämmitä kookosmaitoa hiukan ja levitä se suortuviin yöksi (pyyhe tyynyn päälle) ja huuhtele se aamulla pois. Pese korkeintaan hyvin miedolla shampoolla.

Tämä on tosin jo vanha juttu, mutta jotkut käyttävät olutta hiuksiin. Se saa olla hiuksissa jonkin aikaa, ja huuhdellaan pois. Minusta tosin se haju jää hiuksiin, eikä ole kiva kulkea kaljanhajuisena ympäriinsä :)

Banaanissa on luonnollisia öljyjä ja siitä saa myös hyvän hiusnaamion, kun sekoittaa survotun banaanin luonnonjogurttiin ja laittaa hiukan hunajaa ja oliiviöljyä sekaan. Pehmentää hyvin hiusta.

Yksi oudoimmista kuulemistani neuvoista on käyttää mineraalivettä hiusten huuhtomiseen pesun jälkeen. Kuulemma se pitää päänahan ja hiusten happamuuden normaalilla tasolla. En ole kokeillut, mutta mainitaanpa nyt sekin tässä.

No sitten kananmuna! Kuka ei olisi kokeillut sitä hiusten pesuun? Tässä voin mainita, että kun kananmunan vispaa kunnolla, ja lisää siihen oliiviöljyä ja laita hiuksiin ja anna olla puolisen tuntia.

Oliiviöljyn olenkin jo maininnut. Sitä voi käyttää hiuste latvoihin sellaisenaankin ennen pesua. Majoneesin käyttäminen hoitoaineena on myös vanha juttu. Jotkut vannovat omenaviinietikkahuuhteluiden nimeen. Vaihtoehtoisesti voi käyttää sitruunamehun ja hunajan sekoitusta, joka sopii erityisesti vaaleahiuksisille, sillä seos vaalentaa hiuksia varsinkin auringossa käytettynä.

Siinäpä vinkki poikineen, eli nyt vaan kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!