lauantai 13. helmikuuta 2016

Plastiikkakirurgiaa ja uusi kosmetiikkasarja

Turussa avattiin muutama vuosi sitten uusi yksityissairaala Neo, joka on laajentunut voimakkaasti sen jälkeen. Yksi tuoreimmista laajennuksista koski plastiikkakirurgian toimialaa. Mainitse sairaalan siksi, että yksi perustajista on ollut samassa MBA-koulutuksessa kanssani (enkä saa mainostuksesta sen kummempia etuja). Vielä täytyy mainita, että sairaalassa toimii myös urheiluklinikka, jonka "tähti" ja kuuluisuus on ilman muuta Sakari Orava, mm. David Beckhamia hoitanut ortopedi, jonka kanssa aikoinaan koulutimme lääkäreitä ja kandeja hoitamaan urheiluvammoja.

Plastiikkakirurgisten toimenpiteiden jälkeen paranemisprosessissa käytetään usein toimivia kosmeettisia valmisteita, mm. ranskalaisen M.E.SkinLab Paris'in sarjaa nimeltä Cosmetics 27 ja Forme Labsin Stratum.-sarjaa Olen tutustunut näihin tuotteisiin, joita maahantuo MYA (makeyourselfamazing.fi).

Olin syksyn puolella erään dermatologiystäväni kanssa kutsuvierastilaisuudessa, jossa kerrottiin mm. noista sarjoista ja kiinnostuttuani sain mukaan muutaman pikkupurkin näytteitä.Laatikossa oli pikku puuvillapussukka kolmen pienen näytteen kanssa.
Paketin päällä kerrottiin tuotteiden riittävän yhden kuukauden käyttöön. No ei sitten ikinä, ajattelin tuijottaessani noita purkkeja ja pulloa. Mutta toisinpa oli. Sarjan nimi muuten tulee siitä, että sen voiteessa Baume 27 on käytetty juuri tuo määrä tehokkaita ainesosia. Tuotteissa ei ole fenolijohdannaisia (parabeeneja), fenoksietanolia (säilöntäaine, joka tehostaa parabeenien vaikutusta ja tuoksuu ruusulle), öljyjohdannaisia eikä silikoneja.Tämä putsari olikin todella stydiä, melkein kuin muovailuvahaa, mutta silti ei vahaa ollenkaan! Putsaa meikin, kuorii kevyesti ja pieni määrä levittyy ja sulaa veden kanssa kasvoille erinomaisesti.


Ymmärrän hyvin purkkimaisen pakkausmuodon, mutta siinä saisi olla spaatteli. Tätä ei saisi pullosta ulos ollenkaan. Putsaa öljymäisellä koostumuksellaan meikinkin hyvin. Ilmeisestikin kasvovettä ei tarvita laisinkaan.

Voide on joka iho-ongelmaan sama, Baume 27, joka sisältää mm. Aasiassa paljon käytettyä Ayurvedistä yrttiä, jonka latinalainen nimi on Centella asiatica, mutta josta käytetään muitakin nimityksiä, kuten gotu kola tai suomalaisittain rohtosammakonputki. Ihonhoidossa sitä käytetään, koska se:
  • edistää haavojen paranemista, antibakteerinen, hoitaa ekseemaa, haavaumia ja palovammoja
  • elvyttämiseen raajojen verisuonten toimintaa, erityisesti veltolle iholle
  • edistää kollageenin tuotantoa, ihanteellinen ikääntyvälle iholle
  • stimuloi verenkiertoa, vahvistaa suonia, vähentää arpia
Lähde: Heike Käser 2010 "Naturkosmetische Rohstoffe", Linz, Kustantaja Freya, 3. painos 2012


Perusvoiteeseen, joka on samanlaista koostumukseltaan, kuin putsari, lisätään sitten erilaisia aineita, kuten tämä Essence 27, joka on kosteuttava seerumi....ja erilaisia, iho-ongelman mukaan määriteltyjä aineita, eli esim. Complex27 L, joka on kohottava ja rauhoittava seerumi. Näin saadaan hoito räätälöityä jokaisen tarpeen mukaan. Noita Complex-tuotteita siis en ole kokeillut, joten niistä en voi sanoa mitään. Lisätietoja "resepteistä" saa mm. maahantuojan sivuilta.

Muuten voin sanoa, että ihan toimiva setti, josta iho tykkää, ja henkilökohtaisesti pidän aineitten tiiviydestä, sillä kuten aiemminkin olen todennut, en halua maksaa puhdistetusta vedestä ostamissani tuotteissa. Vettä saa hanastakin. Lisäksi pienikin määrä riittää pitkälle, ja siitä usein reissaavakin pitää. Purkit mahtuvat käsimatkatavaroihin leikiten. Koska sarjassa on rajoitettu määrä raaka-aineita, myös mahdolliset allergiat ovat harvinaisempia.

Kirjoittelen seuraavassa postauksessani hiukan tuosta Stratum C:stä, josta niinikään oli kokeilussa pikku purkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!