maanantai 22. helmikuuta 2016

Hiukan tuoksuista ja niiden käytöstä

Good Housekeepingissä oli pieni juttu hajuvesien käytöstä. Tässä hiukan siitä lyhenneltynä ja omien kommenttieni kanssa.


Ainakin  minusta tuntuu usein, että käyttämieni parfyymien tuoksu häipyy todella nopeasti. Ainakin yhden virheen olen tehnyt; eli suihkutan hajuvettä monasti ranteisiini ja hieraisen niitä yhteen. Nimenomaan niin ei saisi tehdä, koska hajuveden hierominen ihoon tehostaa sen haihtumista. Sen sijaan tuoksua pitäisi suihkuttaa/laittaa kahdesti ranteisiin, sitten rintaan ja niskaan, ja antaa tuoksuveden kuivua itsekseen.

Rintaan suihkautus antaa tuoksun tuntua koko päivän, ja sitä tehostaa tuoksu ranteissa, kun liikuttelet päivän mittaan käsiäsi. Niskaan laitettu tuoksu taas antaa päivän kestävän tuoksupilven. Voit myös laittaa tuoksua polvitaipeisiisi, jos käytät hametta tai mekkoa.

Tuoksun saa myös kestämään paremmin, jos ennen suihkautusta alueen voitelee tuoksuttomalla sheavoilla tai jollakin vastaavalla.

Joka tapauksessa hyvin kosteutettu iho pitää tuoksun paremmin, sillä kuiva iho imee kosteuden tuoksussa ja näin se haihtuu pikemmin.

Kun valitset tuoksua, suihkuta sitä joko tuoksutuspaperiin tai iholle noin 25 cm:n päästä. Näin vältät tuoksua muuttavan alkoholin hajun.

Jos tuoksusi on kukkaistuoksu, se saattaa olla todella voimakas, joten käytä sitä säästeliäästi. Sitrustuoksuja voit lisätä kirjaimellisesti pitkin päivää ihollesi. Ne myös herättävät sinut tehokkaasti aamuisin.

Iltaisin voit vaihtaa viettelevämpiin orientaalisiin tuoksuihin, joissa on mausteisuutta, myskiä ja viettelevyyttä.

4 kommenttia:

 1. Sitrustuoksut ovat lemppareitani :)

  VastaaPoista
 2. Minä en enää käytä mitään hajuvesiä. On niin paljon tuoksuallergikkoja tai muuten vain hajuherkkiä ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että tuoksuherkät pitää huomioida. Istuin kerran silmät vettä vuotaen lentokoneessa sellaisen naisen vieressä, joka oli taatusti tuoksutellut koko tax-free -valikoiman itseensä tuoksukorttien sijasta.

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!