torstai 4. helmikuuta 2016

Avokado-persikkaguacamole

Pyrin syömään päivittäin avokadoa muodossa jos toisessa. Yksi suosikeistani on katkarapusalaatti, jossa on runsaasti paloiteltua avokadoa. Se menee myös sellaisenaan vinaigretten kanssa lusikoituna.

Meillä katkaravuille laitetaan kastike, jossa on mm. créme fraichea ja tiraus konjakkia.
Avokadojen säännöllinen, päivittäinen syönti alentaa "pahaa" LDL-kolesterolia, ja siten todennäköisesti estää sydänsairauksia. Avokadossa on myös hyviä rasvoja, jotka antavat laihduttajalle kylläisyyden tunteen. Myös korkea kuitupitoisuus (n. 14 g per hedelmä) on hyväksi laihduttajalle ja vatsan toiminnalle.

Avokado saattaa myös estää syöpiä, etenkin rinta- ja eturauhassyöpää sekä suusyöpiä sisältämiensä antioksidanttien (glutationi, ksantofylliini luteiini) ja kuidun kautta.

Avokadon sisältämät karotenoidit tekevät paljon hyvää kropalle; zeaksantiini ja luteiini ehkäisevät näkökyvyn (silmien) rapistumista. Samat aineet myös suojaavat ihoa auringolta.

Koska kaikki eivät pidä guacamolesta, ja valmisguacamolekastikkeiden avokadopitoisuusprosentti on useinkin marginaalisen pieni, annanpa tässä hyvän ja pehmeän makuisen persikka-avokadoguacamolen ohjeen. Se sopii hyvin esimerkiksi dippikastikkeeksi  - tai tietty tortillojen kanssa.



Avokado-persikkaguacamole

1 kypsä persikka
2 kypsää, isoa avokadoa
1/4 silputtua punasipulia
suolaa ja mustapippuria myllystä
(2 rapeaksi paistettua pekonisiivua murustettuina)

Kuutioi persikat pieneksi silpuksi ja muussaa avokadot. Sekoita aineet + punasipulisilppu ja pekonimurut (jos niitä käytät). Toinen vaihtoehto on sekoittaa ne kaikki tehosekoittimessa hienoksi massaksi. Mausta ja tarjoile! Halutessasi voit lisätä seokseen myös limemehua ja chiliä, tai käyttää persikan sijasta nektariinia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!