lauantai 6. helmikuuta 2016

Apua kosmetiikkaostoksiin

Kuinka moni on tuttu CosmEthics-sovelluksen kanssa? Sehän on ollut jo jonkin aikaa saatavissa älypuhelimiin, ja minäkin päätin kokeilla, koska se nyt vaan tuntui kätevältä. Sovellus toimii skannaamalla viivakoodin kosmetiikkatuotteesta ja ilmoittamalla sen raaka-ainelistan sen perusteella.

CosmEthicsiä on tosin kritisoitu esimerkiksi Kemikaalikimarassa, lue postaus täältä. Mediakriittisyys on toki aina paikallaan, mutta sovelluksen käyttö vaatii mielestäni myös hiukan kemian tuntemusta, sillä en osaa tällä hetkellä sanoa, millä periaatteella ohjelma luokittelee aineet hyviin ja epäsuotaviin.

Sovelluksen ikoni kännykässäni.
Kokeilun alla tämä Philip Kingsleyn hiushoitosuihke.

Skannataan.... 

OOPS, varoitus! Sitä klikkaamalla saa selville, mikä sen aiheuttaa.

Syynä oli tässä tapauksessa Dmdm hydantoin, eli selkokielellä eräs formaldehydin vapauttaja.

Kriittinen tieto todellakin formaldehydiallergisille tai muuten formaldehydiä vältteleville (kukapa ei tätä tekisi?). Muuten ruutuun avautuva INCI-listaus tosiaan perustuu valmistajan antamiin tietoihin.

Ehkä minä kuitenkin tarvitsen tätä, koska se vaikuttaa ostopäätöksiini. Vai mitä mieltä olette?

4 kommenttia:

 1. Onpas mielenkiintoinen! Miten kattavasti sovelluksessa mahtaa olla tietoja kosmetiikasta. Siis miten moni valmistaja on antanut sinne tiedot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitä en osaa sanoa, ja siksi en niin hirveän luotettavana sovellusta pidä. Kuten sanoin, tarvitaan myös kemian tuntemusta, että osaa arvioida riskit.

   Poista
 2. Onpa kiinnostavan tuntuinen sovellus! Tuollainen helpottaa ihmeesti allergisten ja yliherkkien ihmisten elämää. Peukku!

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!