sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Stratum C

Nonnih, jatketaan eilistä juttua. Stratum C on aika kiinnostava kosmetiikkasarja, joka on kehitetty postmenopausaaliselle iholle. Vaihdevuodethan eivät aina merkitse viidenkympin ikää, vaan ne voivat alkaa jo huomattavasti nuorempanakin, tai sitten ne tulevat esimerkiksi syöpähoitojen "bonuksena", kuten minulla. Yleisesti ottaen vaihdevuosioireet liittyvät hormonireseptoripositiivisten syöpien hoitona käytettäviin lääkkeisiin.

Valitettavasti vaihdevuodet ovat jokaisen naisen elämää  - enemmän tai vähemmän  - kun se aika koittaa. Silloin ihokin muuttuu aika radikaalisti, ja niinpä minäkin olen tuskitellen joutunut kokeilemaan yhtä sun toista konstia ennen niin paksulle ja jopa rasvaiselle iholleni, joka nyt siis on kaikkea muuta.Tätä sarjaa on ollut valitettavasti kokeilussa vain pieni määrä, mutta se on ollut kyllä todella hyvän tuntuinen iholla. Ei ole tehnyt näppyjä ja on hoitanut hyvin ja kosteuttanut. Kuten olen aiemmin sanonut, yksi hyvän kasvovoiteen kriteeri on minulla ollut se, että aamulla herää ja ihon väri on tasainen, eikä se punoita mistään. Toinen kriteeri on tietty nopea imeytyminen. Molemmat on tämä voide täyttänyt hyvin.

Kaikki tuotteet tässä sarjassa on valmistettu ilman metyyli-isotiatsoliinia (MI), ftalaatteja, formaldehydiä, parabeeneja, dihydroksiasetonia (DHA), salisyylihappoa (BHA) ja butyloitua hydroksitolueenia (BHT). Kaikki nuo eivät välttämätä ärsytä ihoa, mutta tästä voiteesta onkin pyritty poistamaan mahdollisesti allergiaa aiheuttavat aineet. Salisyylihappoa on ainoastaan hormonaalisesta aknesta kärsiville tarkoitetussa Menopause Spot Relief - hoitotuotteessa.

INCI-lista näyttääkin aika harmittomalta:
Purified Water, Jojoba Seed Oil, Apricot Kernel Oil, Hexapeptide 8, Pentapeptide 18, Dipeptide Diaminobutyrol Benzylamide Diacetate, Acetyl Glutamyl Heptapeptide 1, Palmitoyl Oligopeptide, Palmitoyl Tetrapeptide 7, Squalane, Hyaluronic Acid, Phenoxyethanol, Laureth 7, C13-14 Isoparaffin, Ethylhexylglycerin, Polycrylamide. 

Vaikuttavat aineet ovat hyaluronihapon ja skvalaanin ohella peptidejä, etenkin matrixyliä (Argireliini), joka todistettavasti vaikuttaa juonteisiin stimuloiden kollageenin muodostusta.

Näitä peptidejä on paljonkin tutkittu UK:ssa Readingin yliopistossa prof. Ian Hamleyn toimesta ja tutkimuksissa on todettu, että Matrixyl jopa kolminkertaistaa kollageenin muodostumista ja kollageeni siis on proteiini, jolla on suurin vaikutus ihon elastisuuteen ja haavojen paranemiseen.

Stratum C -sarja siis perustuu tuohon tutkimukseen, jossa todettiin mm., että alle 2% Matrixyl-osuus voiteissa ei vielä riitä. Peptidejä tarvitaan enemmän, että niillä olisi vaikutusta. Peptidit toimivat myös lihastasolla botoxin kaltaisesti siloittaen lihaksia, jolloin rypyt siliävät (Matrixyl ei kuitenkaan ole hermomyrkky, kuten botuliini).

Stratum C-tuotteita suositellaan käytettäväksi jo ennen menopaussia parhaimman vaikutuksen aikaansaamiseksi. Voit lukea lisää aiheesta täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!