perjantai 13. huhtikuuta 2018

Savukalaa ja munalaatikkoa

Tässäpä teillekin hyvä aamiais-/brunssiresepti, joka on kaiken kukkuraksi helppo. Kylmäsavukalaa ja lämmintä munalaatikkoa.

Munalaatikon ohje on ikivanha, ja tuntuu, että se on hävinnyt ihmisten ruoanlaittorepertuaareista. Ihan suotta, sillä se on edullista ja sametinpehmeää lisuketta juuri esimerkiksi kalalle. Sitäpaitsi se on äärettömän helppotekoinen!

Munalaatikko (ohje on 2-3:lle syöjälle)

4 munaa
4 dl kermamaitoa
2 tl suolaa
jauhettua valkopippuria

Laita uuni lämpiämään 175 C. Riko munat kulhoon ja vatkaa kevyesti keltuaiset ja valkuaiset sekaisin. Lisää muut aineet ja vatkaa sekaisin.

Voitele matalahko uunivuoka.


Kaada seos vuokaan.


Paista, kunnes seos hyytyy kauttaaltaan.



Tarjoa lämpimänä savukalan (tässä kylmäsavulohta), tillin ja sitruunanviipaleen kanssa. Nam!

2 kommenttia:

  1. En ole kuullutkaan munalaatikosta. Onkohan se jonkun alueen perinneruoka vai ihan ympäri Suomen tunnettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun käsittääkseni tämä on ihan perisuomalainen ja ikivanha ohje. Todella hyvää on, ja toivottavasti tämä ruoka elvytetään kalan seuraksi!

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!