keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

COSRX BHA Summer Pore Minish Serum


Koska tätä merkkiä on alkanut vilkkua useissa myös eurooppalaisssa blogeissa, päädyin hankkimaan kokeiluun tämän COSRX BHA Summer Pore Minish -seerumin, joka vaikuttaa aika hyvältä.

Tässä tapauksessa en lukenut INCI-listaa ennen ostopäätöstä, mikä on vaan hyvä asia. Kerronpa kohta miksi...

Kuten nimi kertoo, tämä seerumi on kesäkäyttöön suunniteltu huokostenpienennysaine. Se sisältää enimmäkseen (80%) valkopaju-uutetta, joka on anti-inflammatorista, antifungaalista ja supistaa huokosia, sekä kuorii ihoa. Se myös sisältää paljon antioksidanttisia fenoleja, flavonoideja ja tanniineja. Tässä seerumissa on myös valkopaju-uutteen kautta 0,5% beetasalisylaatteja, jotka tasapainottavat ihoa ja "puhdistavat" huokosia (tosin tällä pitoisuudella ei voi vielä ihmeitä odottaa, varsinkaan, kun koko tuotteen pH on suurempi kuin 4). Seerumin pH on 7, joten sen alle ei kannata levittää kovin emäksistä kasvovettä, muuten se ei toimi.

Yllättävää kyllä, tämä seerumi sisältää alkoholia, joka ei edes pahemmin tuoksu (peittäneekö mentholi sen alleen?). Se ei kuitenkaan kuivata ihoa edes sen vertaa, kun "normaalit" salisylaatteja sisältävät seerumit tekisivät, sillä se sisältää myös hyaluronihappoa ja sinkkiä. Sinkkioksidi antaa jonkin verran fysikaalista aurinkosuojaa, mutta sen kattavuus riippuu seerumikerrosten paksuudesta, ja sikäli en luottaisi tähän ainoana aurinkosuojan kesällä.

Oli miten oli, katson, että minun ihollani tämä on toiminut hyvin, ja tasoittanut sen ulkonäköä aika lailla. Katsotaas vielä INCI, siinä on nimittäin taas aasialaista ruttojuurta, sennansiemenuutetta (kirjoittelin tästä juuri taannoin, vaikutus muistuttaa hyaluronihappoa), pantenolia, risiiniöljyä ja arginiinia, muiden muassa.

Salix Alba (Willow) Bark Water, Alcohol, Butylene Glycol, Betaine Salicylate, Sodium Hyaluronate, 1,2-Hexanediol, Centella Asiatica Leaf Water, Cassia Obtusifolia Seed Extract, Ethyl Hexanediol, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Arginine, Panthenol, Carbomer, Zinc Oxide, Xanthan Gum, Menthol

Onko merkki tuttu?

2 kommenttia:

  1. Merkki on tuttu, mutta ko. tuote ei. Sun arvioita on aina kiinnostava lukea, koska niistä saa tietoa pintaa syvemmältä (heh) ainesosista. Nytkin tuli taas paljon uutta tietoa kompaktissa paketissa. Täytyypä tutkia saisiko tämä jostain helposti käsiinsä. Vaikuttaa kerrasaan kiinnostavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eBaysta ainakin löytyy, sieltä hankittu tämäkin pullollinen on.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!