perjantai 6. huhtikuuta 2018

En osaa tehdä pannaria (enkä lihapullia)

Kuten pitkäaikaisimmat lukijani tietävät, en ole koskaan onnistunut näissä kahdessa ruokalajissa. Vaikkakin olen sittemmin jopa saanut yhden keittokirjan julkaistua.

Taikina turpoamassa. Käsittääkseni venhäjauhojen pitää turvota rauhassa pari tuntia, vaikkei sitä ohjeessa sanotakaan erikseen.
Lehdestä löysin sitten ohjeen: KLIKS!  Nyt sitten nähdään, miten se toimii.... Resepti itsessään on tässä, ellet halua katsoa sitä linkin takaa.

Maailman paras pannukakku
Raaka-aineet:
4 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
8 dl maitoa
2 kananmunaa
100 g sulatettua margariinia (laitoin voita)
Ohjeet:
Sekoita kuivat aineet. Lisää maito, munat sekä sulatettu, jäähtynyt margariini.
Kaada taikina leivinpaperille uunipellille ja paista 200-225 asteessa n. ½ tuntia.
__________________________________________________________

Ihan hyvää, sanoi mieskin. Lapsuuden pannariani tämä ei ihan muistuta. Oi Äiti, mikä onkaan resepti? :D

1 kommentti:

  1. En tiedä minkälainen oikeaoppisen pannarin pitäisi olla, mutta tein aikoinaan lapsilleni aika usein pannaria ja heidän mielestään se oli toosii hyväää;) Minähän olen maailman surkein ja laiskin kokki tai ainakin laiskin, enkä ole koskaan perustanut ohjeista, vaan tehnyt kaiken mutu-tuntumalla. Eipä ole valituksia kuulunut... eikä se todista vielä mitään;)
    Aurinkoista viikonloppua:)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!