3 kypsää avokadoa
pussillinen pikkukatkarapuja (pakaste)
Kastike:
1 dl kermaviiliä
1 dl majoneesia
1/3 - 1/2 dl makeaa chilikastiketta
1/2 rkl konjakkia
1 tl Worcestershire-kastiketta
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
tippa-pari Tabascoa (tai maun mukaan enemmän)
(hienonnettu valkosipulinkynsi)
Koristeluun ja tarjoiluun:
sitruunalohkoja
tuoretta tillisilppua
Sulata katkaravut ja kokeile käsin, ettei niissä ole kuoria (inhoan huonosti kuorittuja katkiksia). Valuta ne lävikössä.
Sekoita kastikkeen ainekset ja anna kastikkeen maun tasaantua jääkaapissa kunnolla peitettynä jonkin aikaa (kastikkeen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen).
Halkaise avokadot ja poista siemen. Tässä parinkymmenen sekunnin ohjevideo kiven poistamisesta.... Jos avokadot joutuvat odottelemaan tarjoiluaan, valele halkaisupinta tässä vaiheessa sitruunamehulla, ettei se tummu.
Sekoita kastike ja valuneet katkaravut ja jaa seos avokadonpuolikkaille. Koristele tillisilpulla ja tarjoa sitruunalohkojen kera. Vinkki: Avokadonpuolikkaat pysyvät tarjoilulautasella ryhdikkäästi ja keinumatta, jos ennen täyttämistä veistät pienen vaakasuoran osan pohjasta pois. Siis hyvin pienen, neliösenttikin riittää. Kata syömistä varten pikkulusikat.
Toinen vinkki: Jos pakkaat näitä mukaan piknikille, katsopa ylläoleva Youtube-linkki loppuun saakka ja tee avokadosta kuutioita, jotka valelet sitruunamehulla. Rakenna annokset vaikka muovisiin läpinäkyviin kertakäyttöpikareihin ja laita alle katkarapuseos ja päälle avokadokuutiot sekä koristele annokset tillisilpulla ja sitruunalohkolla. Jäähdytä hyvin ennen piknikkiä, etteivät pilaannu auringossa heti.
Nam, hyvää on!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!