tiistai 17. huhtikuuta 2018

Variksenjalkojen häivytystä

Iän myötä ilmenee kaikenlaisia uusia juttuja, kuten silmäkulmien haaroittuvat rypyt, joita minullekin on alkanut orastaa. Variksenjaloiksi niitä kai kutsutaan. Kuulin jokin aika takaperin belgialaisesta voiteesta nimeltä Remescar, jota Yliopiston apteekki myy, joten sitäpä sitten kehiin.
Valmistaja on niin vakuuttunut voiteen tehosta, että lupaa rahat taksisin 30 päivän kuluessa, ellei voide toimi. Soisin myös olevan selitetty tämä maininta "Teho todistattu kliinisesti" (n-määrä sekä tutkimusasetelma, p-arvo, mittarit). Tästä ei ole mitään sen kummempaa mainintaa. Ainoa tutkimus, josta löysin julkaisun, on tehty samannimisellä valmisteella raskausarpien hoidossa, ja n-määrä on ollut 20, eli ei kovin iso otanta ollut. Siitä voi lukea täältä.Remescarin käytössä painotetaan ohjeitten lukemista huolellisesti. Esimerkiksi liian iso annos tai ohjeiden laiminlyöminen ei tuota kunnollista tulosta. Tuote toimii siis kosmeettisena ihon pinnan korjaajana lähinnä.

INCI:

AQUA
MAGNESIUM ALUMINUM SILICATE
SODIUM SILICATE
MEADOWFOAM ESTOLIDE - valkohilpasta uutettu suojaava ja kosteuttava ainesosa
PHENOXYETHANOL
GLYCERYL GLUCOSIDE - glyseriiniglukosidi, joka kosteuttaa
PEG-75 SHEA BUTTER GLYCERIDES - kosteuttava ja pehmentävä ainesosa (sheavoista)
XANTHAN GUM
CASSIA ANGUSTIFOLIA SEED POLYSACCHARIDE - sennakasvin polysakkarideja, jotka muistuttavat hyaluronihappoa ja kosteuttavat
ETHYLHEXYLGLYCERIN - ihoa hoitava ainesosa
HYDROXYETHYLCELLULOSE
PHENETHYL ALCOHOL
ALTEROMONAS FERMENT EXTRACT - ihoa hoitava, kosteuttava ja korjaava fermentoitu syvän meren proteobakteeriuute
CHONDORUS CRISPUS EXTRACT - Irlanninsammal (punalevälaji), joka on hyvä antioksidantti
LITHOTHAMION CALCAREUM EXTRACT - leväuute, kosteuttava ja ihoa uudistava
METHYLPARABEN
ETHYLPARABEN
PROPYLPARABEN
CI 16035
CI 19140

Arvio: Toimii kuin joskus aiemmin esittelemäni Skin Doctor'sin vastaavanlainen tuote, eli tavallaan "hyydyttää" ihon rypyttömäksi. Ei kuitenkaan kuivata ihoa, jos muistaa laittaa alle normaalisti silmänympärysvoidetta. Ohjeessa on rajitteita pitkäaikaiselle käytölle.

1 kommentti:

  1. Remescarin on tullut vastaan joillakin ulkolaisilla tubekanavilla ja olen miettinyt kovasti toimiikohan se ihan oikeasti. Kai se on uskottava ja tarvittaessa sitten kinuttava rahansa takaisin;)

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!