sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

l'Oreal Pure Clay


Kaupassa osui silmiin tämä putsari, eli l'Oreal Pure Clay Cleanser Exfoliate & Refine. Kuten nimi sanoo, tuotteessa on geelimäisessä pohjassa savea ja se kuorii ihoa. Hyvä juttu on, että kuorivat partikkelit ovat pieniä, eiväkä raavi ihoa. Tässä on myös salisyylihappoa, mutta sen tehosta ihoa kuorivana aineena voidaan olla montaa mieltä, sillä se ei ole INCI-listalla kovinkaan alussa, joten määrä on todennäköisesti pieni ja koska koko puhdistusgeelin happamuudestakaan ei ole tietoa, sen toimivuus siltäkin kantilta voi olla olematon (salisyylihappo vaatii happaman ympäristön toimiakseen). Lisäksi puhdistusgeeli tuskin on niin kauaa iholla, että se toimisi muutenkaan. Vaikutusajan pitäisi olla parikymmentä minuuttia vähintään.


Tällä puhdistusgeelillä on erän naistenlehden suositus, joka perustunee geelin miellyttävyyteen iholla.


Sitten INCI-lista:

917095 Aqua/Water, Kaolin, Glycerin, Butylene Glycol, Zea Mays Starch/Corn Starch, Decyl Glucoside, Perlite, Sodium Laureth Sulfate, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Carrageenan, Phenoxyethanol, Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499/Iron Oxides, Salicylic Acid, Tetrasodium Edta, Xanthan Gum, Parfum/ Fragrance, Zinc Gluconate, Citric Acid, Moroccan Lava Clay, Montmorillonite, Palmaria Palmata Extract. F.I.L. # D202971/1

Itse asiassa siinä ei liene mitään niin ihmeellistä. Savea eri muodoissa, siis kolmea eri savea, kuten mainostekstissä korostetaan. Tuotteessa pitäisi olla myös punaista merilevää, joka ilmeisesti on irlanninsammalta, eli karrageeniä, jota käytetään myös sakeuttamisaineena elintarvikkeissa.

Joka tapauksessa tämä on ihan miellyttäväntuntuinen putsari, joka on vesipitoisena juoksevampaa kuin monet muut saviputsarit.

2 kommenttia:

  1. On listalla toinenki punalevä, Palmaria palmata, "dulse".

    VastaaPoista
  2. Kas, niinpä onkin, punalevä. Tosin tämän antioksidanttisen levän pitoisuus lienee tässä tuotteessa lähes olematon, koska se on noinkin hännillä listassa, siksi meni ohi silmien.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!