torstai 18. elokuuta 2022

Guerlain-tuoksukokoelmaani

Nolostuttaa sanoakin, että minulla on liki 100 hajuvesipulloa. Pieniä näytteitä laskematta. Siippa ostelee mielellään Dioria ja Chanelia, mutta minun suosikkini löytyvät Guerlainin valikoimista. Varsinkin niistä vanhemmista tuoksuista.

Tässä tämänhetkinen Guerlain-kokoelmani. Mitsouko puuttuu, en muista jäikö se muitten tavaroitteni mukana Irlantiin ystävien luo varastoon. Tarkastellaanpa niitä vasemmalta alkaen. Kuvakaappaukset fragrantica.com.

Vasemmalla ikisuosikkini L'Heure Bleue, katsotaanpa, mitä se sisältää:

Aikamoinen coctail tuoksuja Ehkä tässä eniten viehättää tuo alun anis ja neroli, sydäntuoksussa heliotrooppi ja orvokki, ja pohjatuoksussa iiris, tonkapapu ja vanilja.

Tämän pullon vieressä on La Petite Robe Noire. Pullo on hiukan pienempi...

Rakastan kirsikan tuoksua! Myös mantelin ja bergamotin tuoksu kiinnostaa. Tuoksun syventyessä löytyy mm. lakritsia, teetä ja kahta eri lajia ruusua (eri ruusuthan tuoksuvan niin erilaisilta, kuten tiedämme). Taifin ruusu tulee Saudi Arabiasta, n. 200 km Jeddasta sijaitsevasta Taifin kaupungista. Taif on korkeammalla vuoristossa sijaitseva viileämmän ilmaston lomakaupunki, joka on kuuluisa ruusuviljelmistään ja tuoksuja valmistavista tehtaistaan.

Pohjana tällä tuoksulla on mm. tonkapapua, anista, vaniljaa ja iiristä.

Kolmas, pyöreähkö pullo on Guerlainin Terracotta. Sarjasta löytyy myös meikkejä, ja olen ehkä kirjoitellutkin omistamastani BB-voiteesta.

Aah, tämä on todellinen eksoottinen lomatuoksu! Tiare on aina niin huumaava, ja kookos vain voimistaa sen tehoa. Bergamotti keventää noita edellämainittuja.

Sydäntuoksussa on jasmiinia, ylang-ylangia ja appelsiininkukkaa. Pohjana vaniljaa ja myskiä. Todella herkullinen pläjäys!

Toisena oikealta on tuorein hankintani, eli Après l'Ondée, eli "sadekuuron jälkeen".

Tässäkin on Guerlainille tyypillisiä elementtejä, kuten alkutuoksun anis ja yllättäen mustaherukka. Alkutuoksu syventyy orvokilla, neilikalla ja puuterimaisuudellaan. Pohjatuoksusta löytyy iiris ja vanilja.

Viimeisenä oikealla on hiukan erilaisessa pullossa oleva Chamade. Korkki on taas vaihteeksi kadonnut 😕. Chamade on ehkä näistä suosikkini, jos joku pitäisi heti valita, empisin sen ja "sinisen hetken", tai "sinisen tunnin" (L'Heure Bleue) välillä.

Chamade on muuten eräänlainen rumpu tai trumpetti- rumpusignaali (viesti) vihollisille.


Tässä on taas aika monitahoinen tuoksu! Pidän etenkin alun hyasintista, aldehydeistä ja bergamotista, ydintuoksun syreenistä, galbanumista, kielosta ja mausteneilikasta. Pohjatuoksun ambra on kuin sekoitus pippurista kookosta ja vaniljaa, makea ja vaniljainen bentsoiini (tätä muuten käytetään usein katolisten kirkkojen suitsukkeissa), savuiselta pihkalta tuoksuva tolubalsami, tolubalsamin sukulainen, makea perunbalsami ja vanilja.

Tämä on varmaan tuoksu, joka jakaa ihmiset kahtia: siitä joko pitää tai ei. Tosin tätä samaa voisi väittää vähän kaikista Guerlainin tuoksuista.

Omistatko sinä yhtään Guerlainin tuoksua? Pidätkö niistä yleensä?

6 kommenttia:

 1. Löytyy Guerlain Aqua Allegoria Passiflora ja Orange Soleia. Kyllä vaan Guerlainin kevyemmistä tuoksuista kotiuttaisi useamman vain jo ihanan sitruksisen alkutuoksun takia, mutta useampia kymmeniä tuoksuja jo löytyy. Noh, näiden kohdalla jo hinnankin puolesta pitää enemmän harkita, mutta tulipa silti tänään uudempia Aqua Allegoria -tuoksuja nuuskuteltua. Sitruksiset tuoksut vetoavat kovasti, mutta vanilja tai myski saattaa tehdä tuoksusta liian raskaan itselle. Heli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuokin ovat varmaan ihania!

   Sitrusten tuoksut ovat vaan helposti haihtuvia, mikä on harmi, sillä minäkin pidän niistä. Esimerkiksi Atelier Colognen Clèmentine California on ihanan kepeä tuoksu. Merkkiä myy esim. Stocka.

   Poista
  2. Eipäs niitä muuten nyt löytynytkään ainakaan Stockmannin verkkokaupasta. No haulla löytyy myyjiä. Muistaakseni nuo maksoivat alta 40 e pullo.

   Poista
  3. Niin ja merkiltä löytyy muitakin sitrustuoksuja, mm. Orange Sanguine, veriappelsiini.

   Poista
 2. Tuoksuista on aina kiva lukea:) Rakastan hajuvesiä ja ostelenkin niitä jonkin verran. Kuitenkaan en ole koskaan omistanut yhtään Guerlainin tuoksua. Olen kyllä joskus jotain tuoksutellut, mutta en enää yhtään muista mitä olen niistä pitänyt. Täytyisi uudestaan mennä tuoksuttelemaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla, että ainakin nuo vanhemmat Guerlainin tuoksut jakavat ihmisiä, koska ne eivät ole kovin keveitä.

   Ajattelin myös kirjoittaa samantapaisen postauksen omistamistani Chanelin tuoksuista, jahka löydän ne kaikki kätköistäni :)

   Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!