keskiviikko 31. elokuuta 2022

Mattapinnan antava suihke kasvoille

Näköjään varastoistani löytyy kaikenlaisia kasvosuihkeita, myös meikin päälle laitettavia. Tässä yksi niistä, eli Vichy Normaderm Phytosolution Mattifying Mist.

Nimensä mukaisesti se lupaa pitää meikin kiillottomana, eli sikäli sitä markkinoidaan lähinnä rasvoittuvalle iholle ja sekaiholle sekä atopiaan taipuvaiselle iholle. Vai sopiiko se muillekin ihotyypeille? Katsotaas... Olen aika pitänyt Vichyn tuotteista.

Suihkeella luvataan siis mattaista ihoa, kosteutusta ja ihohuokosten häivyttämistä. Ihon rasvaisuus vähenee ja "epäpuhtauksien koetaan vähentyneen" (suora lainaus Vichyn suomalaisilta nettisivuilta). Ahaa - siis koetaan... Se myös tekee ihosta vähemmän rasvaisen tuntuisen.

Koostumuksessa on vain seitsemän ainesosaa, joista 99% on luonnollisia. Kampasin hiukan INCI-listaa läpi.

Vettä, denaturoitua alkoholia, glyseriiniä, ihoa pehmentävää ainetta joka myös sitoo kosteutta ihoon (ja jossa palmuöljy ja kookosrasvan rasvahapot ovat yhdistettynä glysiini-aminohappoon), natriumhydroksidia (Siis lipeää! Tasoittaa pH-arvoa) ja polysorbaatti 20:tä (emulgaattori, alentaa pintajännitystä).

Mainosteksteissä määritellään aktiiviainesosiksi luonnollista alkuperää oleva aminohappo (glysiini?), glyseroli (glyseriini) ja vulkaaninen vesi.

En oikein osaa sanoa, mikä tässä tekee sen mattaavan vaikutuksen. Haihtuva vesi tai alkoholi?

Suihke kyllä toimii meikin kiinnittäjänä. Glyserolin puolesta sopii kaiketi kuivempi-ihoisellekin, ja atopiaan taipuvaisen iho varmaan myös pitää kosteuttavista ja pehmentävistä ominaisuuksista + niukasta INCI-listasta, jossa ei ole paljoa pahoja allergeeneja.

Pakkaus on kätevän pieni 100 ml:n muovinen suihkepullo, joka kulkee hyvin mukana ja suihketta voi lisätä kasvoille päivän mittaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!