perjantai 19. elokuuta 2022

Ripsien kasvatusta?

Tilasin Lumenelta ripsivärin samalla kun tilasin tämän sävyvoiteen, josta kirjoittelin jokin aika takaperin. Ripsari oli valitettevasti kuivunut, mistä tein valituksen, ja sain postissa uuden tuotteen ja tällaisen ripsiseerumin.


Enpäs tiennytkään Lumenen valikoimissa tällaista olevan, joten kiinnostihan se kyllä ja ilahduin ylimääräisestä tuotteesta. Lumene Overnight Care ripsi- ja kulmaseerumi. Nimensä mukaan tätä siis laitetaan yöksi ripsien tyviin ja kulmiin.

Katsoin ainesosalistaa... Siinä on mm. denaturoitua alkoholia, mustikka- ja variksenmarjamehua (!!!!), hydroksiasetofenonia* (antioksidantti, humektantti), pantenolia (ihoa parantava B5-provitamiini), glyserriniä, hydrogenoitua risiiniöljyä, oleanolihappoa, apigeniiniä**ja biotionyylitripeptidi-1:stä, joka on kollageenifragmentti sidottuna biotiiniin ja jonka arvellaan stimuloivan kollageenin tuotantoa. 

Viimeksimainitusta sanotaan, että in vitro -tutkimuksissa (siis koeputkessa tehdyissä tutkimuksissa) se antaisi viitteitä siihen, että se vahvistaa karvojen kasvua. Tätä ei ole kuitenkaan pystytty todistamaan ihmisillä.

*tämä on COX-2 -inhibiittori, eli se siis estää tulehdusta aiheuttavia prostaglandiineja vähän samaan tapaan kuin tulehduskipulääkkeet.

** antioksidantti, joka saattaa tehota perinnölliseen, eli androgeeniseen alopeciaan. Tällainen alopecia ei kuitenkaan koske ripsiä ja kulmia, ja sitä esiintyy lähinnä miehillä.

Siinä on myös hiuksia hoitavaa polypropyleeniglykolin derivaattia (PPG-26-Buteth-26). Tosin tämän hoitavuus ilmenee lähinnä karvoihin siveltynä. Myös oleanolihappo hoitaa hiuksia.

Hmmm... Näin päällisin puolin siitä ei mielestäni löydy mitään ripsiä tai kulmakarvoja kasvattavia aineita. Toistaiseksi ainoastaan prostaglandiinianalogien on todettu tekevän sitä. Näitä aineitahan löytyy pieninä määrinä kaupoissa ilman reseptiä myytävistä ripsituotteista, mutta tässä seerumissa niitä ei ole.

Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä, mutta tämän tiedon valossa tämän seerumin aineet voivat olla iholle hyväksi, mutta mistään ei käy ilmi, että seerumi kasvattaisi ripsiä ja kulmakarvoja. Tosin sitä ei Lumenen sivuilla luvattukaan, puhutaan vain hoitavasta vaikutuksesta, joka ei ole ollenkaan sama juttu. Sitäpaitsi ripsiinhän seerumia ei laiteta ollenkaan, vaan niiden tyviin, mikä ei varmaankaan hoida itse ripsiä niinkään tai oikeastaan mitenkään. Kulmakarvojen suhteen tilanne voi olla toinen annostelutavasta johtuen EDIT: Siis tarkoitin, että se voi hoitaa olemassa olevia karvoja, mutta ei vaikuttaa karvojen kasvamiseen ja uusien kasvamiseen.

Kaikki karvathan ovat kuollutta ainetta, joten niiden kasvuun ei voi ainakaan vaikuttaa sivelemällä niihin mitään ainetta.

Sellaista tällä kertaa, oikein mukavaa viikonloppua!

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista! Multa ovat kulmakarvat jostain syystä melkein täysin hävinneet. Nyt kiinnostuinkin tuosta Lumenen seerumista, josko siitä olisi apua.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!