torstai 25. elokuuta 2022

Juice Beauty

Löysin laatikosta sinne unohtamani Juice Beauty Phyto-Pigments Flawless Serum Foundation -pullon. En muistanutkaan sen olemassaoloa, mikä taas otettuani sen käyttööni ihmetytti suunnattomasti. 

Kyseisen merkin taiteellinen johtaja on amerikkalainen näyttelijä Gwyneth Paltrow. Juice Beauty on orgaanisen kosmetiikan brändi, jonka fokus on ihon hoidossa.

Omistan muutaman Juice Beautyn tuotteen ja joistakin lienen kirjoitellutkin. En kuitenkaan tästä seerumimeikkivoiteesta. Minulla on se sävyssä 11 Rosy Beige. 

Monet suosivat luonnonkosmetiikkaa, ja hyvä niin. On kuitenkin otettava huomioon yksi seikka: vaikka tämän meikkiseerumin pigmetit tulevat luonnosta, siinä on silikonien sijasta kookosalkaaneja. Alkaanit ovat parafiinia, ja meidän tuntemamme, mm. kynttilöissä käytettävä parafiini on normaalisti öljyn kiinteistä jäämistä uutettua. Tietääkseni kasvikunnasta alkaaneja ei ole saatu uutettua, mutta ilmeisimmin se ei ole totta, sillä tässä INCI-listassa tosiaan mainitaan kookosalkaani.

Kuten tiedämme, parafiini on hiukan vahamaista, joten voisin hyvin sen kosmetiikassa käytettynä tukkivan ihohuokosia*. Minun herkästi epäpuhtauksia pukkaavalle iholleni ei kuitenkaan niin ole käynyt.

Mutta katsotaanpa tätä seerumimeikkivoidetta. Se kyllä näyttää iholla aivan loistavalta. Matta lopputulos, ja se peittääkin aika kivasti. Ihan täysin peittävä se ei ole, mutta parempi kuin puolipeittäviksi sanottavat meikkivoiteet. Kerrostamalla siitä saa täysin peittävän, eikä kerrostaminen tee siitä "kakkumaista".


 

En ole varma siitä, mikä tekee tästä seerumin, mutta arvelisin sen liittyvän sen sisältämiin ainesosiin, kuten glyseriini, erilaiset öljyt, E- ja C-vitamiini ja aaloe. Koostumus on myös erittäin juoksevaa ja sävyjä 13.Kasvoilla se kyllä näyttää aika hyvältä! Vielä paremmalta, jos siihen tupsauttaa hiukan puuteria päälle. 

Täältä näet sävyt (mainoslinkki).

*En malta olla listaamatta tähän muutamia muita merkkejä, joiden tuotteista noita alkaaneja myös löytyy: Dermalogica, The Ordinary, Bare Minerals, Laboratories Biarriz (heidän valikoimistaan löytyy mm. suuren suosion saanut sävytetty aurinkovoide Alga Maris) ja Drunk Elephant. Tämä ei tarkoita sitä, että kaikista näiden firmojen tuotteista alkaaneja löytyisi, mutta jos olet erittäin taipuvainen epäpuhtauksiin iholla, ehkä haluat tsekata ainesosalistan ennen ostamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!