sunnuntai 21. elokuuta 2022

Keramiikkasukat

Tämä on vähän OT, mutta tämä on niin hassu asia, että pitää jakaa se teidänkin kanssanne. Kaikkea sitä keksitäänkin...

Olen varmaan joskus maininnut, että jalkani palelevat herkästi. Tai siltä se ainakin tuntuu. Syöpälääkkeet aiheuttavat joskus perifeeristä neuropatiaa, joka voi ilmetä mm. kivun ja "tikuttelun" lisäksi kylmyyden tunteena (kylmäallodynia) raajoissa. Tämä kaikki johtuu hermoston toiminnan häiriintymisestä ja sitä hoidetaan muovaamalla näitä tuntemuksia aistivaa järjestelmää lääkkein.

Minun ongelmani on juuri kylmäallodynia. Tunne on ihan kuin seisoisi paljain jaloin lumihangessa, ja se on jopa tuskallista. Tiedän kyllä, etteivät jalat ole kylmät, mutta se tunne ei ole kiva.

Kuljen kuitenkin villasukissa ja se hiukan parantaa ongelmaa, sillä siten jalkoihin ei pääse niinkään kivulle altistavaa viileyttä, vaikkakin ongelmaa on myös lämpimässä ympäristössä, esim. jalkojen liottelu lämpimässä vedessä ei sekään auta, kuumakin vesi tuntuu siltä jäätävältä lumelta.

Mainitsin ongelmasta fysioterapeutilleni, ja hän antoi vinkin  tästä materiaalista, joka käytännössä on keramiikkaa. Olin hiukan ällistynyt, ja kotiin päästyäni tsekkasin heti tuon firman nettisivut ja päätin tilata sieltä sukat ja pitkän "pashminahuivin". Sana "pashmina" lainausmerkeissä siksi, että se ei tietty ole oikeaa pashminaa. Sain ne nopeasti ja ihan "normaalilta" materiaalilta ne vaikuttivat, siis että voisi uskoa ihan tavallisiksi vaatteiksi.

Nettisivuilla on tarjolla monenlaisia tuotteita niin ihmisille, koirille kuin hevosille. Itse asiassa tuotekehitys on lähtenyt alunperin hevosten lämmittävistä pinteleistä ja laajentunut siitä sitten muihinkin tarkoituksiin.

Kalliithan nuo sukat olivat, ja samaa voi sanoa tuosta huivista. Molemmat kyllä ovat hyödyllisiä varsinkin kun sää alkaa viiletä. Ne lämmittävät mukavasti, vaikka materiaali ei olekaan mitään kovin paksua.

Oletko sinä kuullut näistä tuotteista, vai onko Back on Track ihan sinulle uusi tuotemerkki?

PS: Luin lukuisia tutkimuksia lääkkeistä joilla kylmäallodyniaa yritetään lievittää. Pyysin itse kipuklinikalta epilepsialääkettä nimeltä lamotrigiini, ja se tuntuisi nyt hoitotasolla ollessaan auttavan, kuten arvelinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!