maanantai 1. huhtikuuta 2013

Laiskan pedikyyri ja pientä epätietoisuutta päivistä

Olen ollut niinsanotusti "viikkovillissä" (isävainaani ilmaisu) koko viikon; viikko sitten maanantaina tuntui ihan perjantailta ja seuraavana päivänä lauantailta. Pääsiäinenkin pääsi hiukan yllättämään ja eilen olin iahn varma siitä, että tänään on tiistai.

No johonkin se tämäkin "päästäinen" vaan hupeni.

Kaiken muun touhun lomassa ajattelin tehdä pikapedikyyrin  - tai siis vaivattoman sellaisen. Kuivat kantapäät ovat  a i n a  karstaiset.

Tiedättehän nämä (jälleen tuolta itäisiltä mailta) levinneet jalkojen hedelmähappokuorinnat? Ne, joita myydään Suomessa noin kolmella kympillä per pakkaus.

No netistä niitä läytää edullisemmin eli jopa vitosella. Olen käyttänyt näitä:

eBayssa voi käyttää hakusanoja "foot peel" tai "foot mask".

Ennen tätä toimenpidettä leikkasin kynnet ja siistin kynsinauhat. Sitten vaan "sukat" jalkaan!

Paketista paljastuu kaksi muovisukkaa ja kiinnitystarrat. "Vuori" on kuituliinaa, ja siinä on 20 ml vaikuttavaa ainetta.

Leikkaa sukan suu auki ja laita pesty ja kuivattu jalka sisään varovaisesti. Teippaa tarralla sukka paremmin jalkaan sopivaksi ja vedä ylle tavallinen sukka.

Ei mikään viehättävän näköinen paketti bambusukassa...

Kuorinta onnistuu hyvin, jos laitat pussit todella varoen jalkoihin ja käytät tarraa tai teippiä sukan suun kuromiseksi umpeen. Päällyssukka hoitaa loput.

Vaikutusaika on n. 2 h, mutta itse laitan ne yli yöksi paristakin syystä. Ensinnäkin ne jalassa ei kannata hirveästi kävellä, sillä kuitukangas vaikuttavine aineineen saattaa helposti liukua pois kantapään päältä, joten se osa jää käsittelemättä. Toisekseen olen pitänyt parin kymmenenkin tunnin vaikutusaikaa parempana. Älä kuitenkaan ihan heti suuntaa vaakatasoon vaan anna aineen vaikuttaa vaikka istuessasi jonkin aikaa, ettei se valu sukista sänkyysi.

Huomenna sitten sukat pois ja huuhtelu, ja sitten vaan odotellaan viikonpäivät, kun koivet alkavat kuoriutua. Älä kuitenkaan revi kuoriutuvaa ihoa väkisin irti!


1 kommentti:

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!