perjantai 19. huhtikuuta 2013

Miten paljon bloggareitten arvioihin eri tuotteista voi luottaa?

Olen huomannut, että varsinkin pääasiallisesti kosmetiikasta bloggaavat saavat aika paljon eri firmoilta tuotteita kokeiltavaksi. Miten paljon tämä sitoo bloggareita aina "tykkäämään" tuotteesta ja suosittelemaan sitä?

Luulisin, että aika paljon, sillä jos kovin paljon kirjoittaa negatiivista niin tuotevirta takuuvarmasti tyrehtyy siihen, lukijat saattavat kadota ja blogiin liitetystä mainonnasta yms. ei enää saa sentin kuutamoa. Joillekin siis tämä voi olla varsin ikävä asia.



Pitäisikö näiden bloggareiden postausten rivien välistä osata lukea, mikä on oikeaa innostumista ja kehua, ja mikä vain velvollisuudentunnosta annettua suitsutusta?

Jokin ero kuitenkin silkasta ilosta bloggaavien (ja ehkä sponsoroimattomien) bloggareiden ja raskaastikin sponsoroitujen bloggaajien väliltä voi löytyä, ja se voi kuvastaa myös innostusta aiheesta. Tämä on blogikommenttien lukeminen ja niihin vastaaminen. Jos blogin kirjoitus alkaa olla työtä, eivät välttämättä enää yleisön kommentit kiinnosta. Katsokaapa seuraavan kerran blogeja lukiessanne tällä silmällä. Niitä bloggareita löytyy, jonka postaukset ovat joskus aika pakonomaisia, ja jotka viis veisaavat lukijoittensa kysymyksistä ja kommenteista.

Minusta kysymykset ja kommentit ovat todella ilahduttavia!!

Tämä postaus on itse asiassa alkusoitto seuraavalle postaukselle, jossa on  - ylläripylläri - ei mitään blogin kautta saatua, mutta muuten saatu Garnierin silmänympärys-BB -voide, jonka saatuani minulla ei kylläkään ollut velvollisuus blogata asiasta, mutta kuitenkin minua pyydettiin kokeilemaan tuotetta ja postaamaan siitä heidän FB-sivuilleen "ennen" ja "jälkeen" -kuvat.

2 kommenttia:

  1. Ruokapuolellakin paljon firmat lähestyvät ja lähettävät tuotenäytteitä. Itse olen jokusia näytteitä saanut, ja nyt Blogirinkiin liittymisen myötä tulee aina välillä tehtyä postauksia jostain tietyistä tuotteista. En kuitenkaan katso, että velvollisuuteni olisi kaikesta tykätä ja postata. Blogiringissä saan itse päättää otanko tarjotun kampanjan vastaan vai en. Jos otan, niin siitähän on tietenkin sitten kirjoitus tehtävä, mutta omilla valinnoilla pystyy kuitenkin vaikuttamaan, mitä tuotteita sivuilleen ottaa, ja saa niistä ihan rehellisen mielipiteensä esittää. Tuotenäytteitä otan useimmiten vastaan silloin, kun ne eivät sido minua mihinkään. Jos tuotetta tulee käytettyä johonkin reseptiin, ja tuote on hyvä, niin silloin se pääsee blogiinkin asti. Ihan mukava minusta on päästä kokeilemaan erilaisia uutuustuotteita ja muita, joita ei välttämättä tulisi itse ostettua.

    Minusta lukijoiden kommentit ja heidän kanssaan käydyt keskustelut ovat blogin pitämisessä kaikkein parasta. Jokaiselle pyrin aina vastaamaan, ja mielelläni käyn myös vastavierailulla, jos kommentin jättäjällä on oma blogi. Olen kyllä huomannut, ettei kaikkia blogin pitäjiä kommentit näytä kauheasti kiinnostavan, eikä kommentteihin ikinä vastata. Sellaisissa blogeissa jää äkkiä kommentoimatta, ja usein niissä lakkaa myös käymästä.

    VastaaPoista
  2. Tuo onkin hyvä systeemi, saa itse vaikuttaa siihen, mistä "pitää" postata.

    Olen samaa mieltä kommenteista ja keskusteluista, kuin myöskin siitä, etä jos bloggari ignoreeraa kommentit jatkuvasti, niin eipä minuakaan kiinnosta kauheasti siinä blogissa vierailla.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!