Padan tekemiseen sitten saakin varata koko päivän aikaa ja pitkän pätkän köyttä padan laskemiseen ja nostamiseen. Kotona tämän voi tehdä uunissa, ellei takapihalta löydy kuumaa lähdettä tai rosvopaistin tekoon tarkoitettua maakuoppaa. Tandooriuunikin käy.
Furnasin pata
Varsikaalta tai tavallista valkokaalia pilkottuna
Paloiteltua naudanlihaa, kanaa ja sikaa (viimeinen mehevän läskikerroksen kanssa)
Chorizo- ja mustaa makkaraa pätkittynä (täkäläinen "musta makkara" oli tuhdisti maustettua)
Kuorittuja perunoita ja porkkanoita
Pari kuorittua ja pilkottua valkosipulin kynttä
Oreganoa
Merisuolaa
(Riisiä + jokaista riisimitallista kohti samanlainen mitallinen vettä)
Vuoraa iso pata kaalinlehdillä. Laita muut aineet pataan kerroksittain mausteiden kanssa. Sulje pata ja laita se 5-7 tunniksi kuumaan maahan.
Pata suljetaan kuoppaansa ja se saa muhia siellä rauhassa kypsäksi. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!