torstai 9. toukokuuta 2013

Keskiviikko ja löytö reissaajan hiuksille

Keuhkotautikin alkaa jo hiukan helpottaa toisen antibioottikuurin aloittamisen jälkeen. En ole tällaisessa kunnossa ollut liki kymmeneen vuoteen. Aina se sitten tapahtuu reissun yhteydessä, viimeksi följyssä ollut yleislääkäri kyllästyi matkan loppusuoralla yskimiseeni ja soitti Washingtonin lentokentältä minulle ab-kuurin apteekkiin, ja lääkkeet sitten haettiin taksilla suoraan lentokentältä kun Suomeen päästiin.

En muistanut ollenkaan kertoa, että viikko sitten tiistaina heräsin hotellihuoneestani maanjäristykseen. En tiedä, oliko hotellihuone parempi paikka kuin purjevene sen kokemiseen, mutta olihan se taas... Ensin loksahti huoneen lukko, ihan kuin joku olisi tullut sisään. Makasin selälläni ja katselin kattoa, joka   - ihan kuin joku olisi vetänyt vastakkaisista kulmista, ja sitten taas toisista vastakkaisista kulmista - venyi lievästi salmiakinmuotoiseksi. Sen jälkeen katto ikäänkuin pullistui alaspäin, muistan katselleeni kun sprinkleri alkoi "hyppiä" kun latttia alkoi täristä eri suuntiin siirtäen jenkkisänkyni päällispatjan syrjään, jolloin  -  tottakai, pääsin äkkiä jaloilleni.


Eipä mikään ihme, kolmen mannerlaatan yhtymäkohdan tienoilla kun oltiin.

Ensimmäinen ajatus oli kurkata ulos (niinkuin sieltä nyt olisi ollut vähintäänkin tsunami vyörymässä kohti mäen päällä olevaa hotellia, jonka ylimmässä kerroksessa olin). Eihän siellä mitään ollut, eikä ihme kyllä mitään paniikkia koko rakennuksessakaan.

Muistan kun kerran oltiin tulossa pois Pekingistä, kun lentokentällä alkoi maa täristä (luulin, että joku kone oli törmännyt terminaaliin) ja kauppojen myyjät & muut ihmiset alkoivat juoksennella kirkuen sinne sun tänne. Ja me vaan seisoimme hölmönä keskellä terminaalia. Ei siinäkään mitään sen kummempia.

Tämä viimeviikkoinen oli siis 6 Richterin asteikolla, eli aika kova, mutta mitään ei kaiketi hajonnut sen kummemmin. Magnitudi 6 on siis:
Voimakas6,0-6,9Tuhoisa noin 150 kilometrin säteellä.
Ei se sillälailla kamalasti hetkauttanut, kun oli juuri nähnyt niitä kuumia lähteitä sun muuta, eli painetta pääsee maankuoren läpi kaiken aikaa. Silloin huolestuisin, ellei pääsisi.
Niin, se löytö... Näitten kaikkien lentofirmojen neste- ja painorajoituksen takia taistelen jatkuvasti matkatavaroitteni minimalistisuuden puolesta. Nyt löytyi ainakin yksi hiusten muotoilutuote, jonka pakkaus on kuin puolen sentin paksuinen tulitikkuaski.

Charles Worthington London H2O Styling Strips.

Pakkauksessa on 20 ohutta liuskaa, jotka sekoitetaan pieneen vesimäärään kämmenen pohjalla. Sillä sitten muovaillaan hiukset halutusti.
Todella kätevää, yksi ohut liuska riittää puolipitkiin hiuksiin. Eikä ole hinnalla pilattu ostos, ostin täältä. £0.89, eli tehneekö tuo nyt sitten euron verran.

9 kommenttia:

 1. Siis ymmärsinkö oikein, nämä stripit ovat vähän niin kuin gelatiinia?
  Stripeistä päästään trippeihin, vähän bad trip... Onneksi mitään vakavampaa ei kuitenkaan sattunut.

  -nina-

  VastaaPoista
 2. Kyllä, toimivat hiukan samalla tavalla, paitsi että niitä ei tarvitse liuottaa kuumaan veteen, kylmä vesitilkka käy liuskan geeliyttämiseksi. Siitä harotaan aine sitten haluamalla tavalla kuontaloon. Ei tarvii hiuslakkaa tms. Todella kätsyjä.

  VastaaPoista
 3. Siis minä käytin tuota ihan kuivaan tukkaan lennon aikana (ylipitkäksi rehottanut otsis tarvii joskus stydimpää korjailua), märässä toimii varmaan vieläkin paremmin.

  Liuskan puolikkaalla saa kuulemma pehmeämmän pidon.

  Joo, reissu meni OK, eikä mua tuo järistys hetkauttanut, mutta tämä keuhkoputkentulehdus on aika kaamea. Ensin yskii itsensä ihan uuvuksiin ja yöllä ei saa nukuttua kun keuhkot rohisevat niin kovaäänisesti. Mulla ei elimistö oikein osaa puolustautua kuumeella.

  VastaaPoista
 4. Jotenkin jännä tuote kauheasti tekee mieli kokeilla. Mikähän siinä on että kaikki oudot ratkaisut ovat niin kiinnostavia?
  Nyt on ollut liikkeellä tautia johon liittyy yskä, kun taudin itäminen on n. 2 vko niin Suomestahan sen olet saanut. Meillä Isäntä köhii ja ääni on välillä poissa -onneksi, kamala höpöttäjä ;) taidat olla "samaa sarjaa" Isännän kanssa kuumetta harvoin ja köhä on keuhkoissa, olen kuunnellut pitkään pakotanko lääkäriin kuuria hakemaan. Ja olet oikeassa keuhkoputkentulehdus on kamala, toivottavasti sait keuhkoputkia laajentavaa yskänlääkettä? Apteekissa kun reseptivapaasti ei ole kuin se yksi(?) kamalan makuinen (siis oikeasti se on pahaa, sellainen kuiva ja tahmea samaan aikaan) ja hiukan tehoton litku. Isäntä valittaa kun pistän istumaan kattilan ääreen iltaisin, väittää että kohtelen kuin lasta -joo no onhan se niin, mutta kun... höyryhengitys auttaa.
  En minäkään sitä kuumetta usein saa, mutta sitten kun saan, voi pojat on kivaa, hourailen niin että perhe pelkää kauheasti, itse kun en sitä muista niin ei paljoa haittaa :D Kerran olen kuulemma karannut saunaan, löysivät sieltä vapisemasta kylmästä (saunan lämpötila 70 +) olin varmana kerennyt liki tunnin istua siellä. Ehkäpä onneksi löysivät...

  -nina-

  VastaaPoista
 5. No tuon kokeilu ei kaada taloutta, postikulutkaan eivät ole huimat, jos tuolta tilaa. eBaystakin saattaa löytyä.

  Olen nyt yrittänyt yöt tulla toimeen kodeiinipitoisella yskänlääkkeellä, kun ne kuhkoputkia laajentavat sisältävät sympatomimeetteja, joista saan hirveän darran ja kamalia sydänpalpitaatioita - niitä kun tulee jo noista syöpälääkkeistä ihan tarpeeksi. Kodeiini hillitsee yskänärsytystä, mutta niinpä vaan olen rykinyt pääni kipeäksi tänäkin yönä :(

  Pulloon puhaltaminen on hyvä keino, jos keuhkoissa on limaa.

  VastaaPoista
 6. Meillä syödään sitä poreyskänlääkettä missä on asetyylikysteiniä, ihme tavaraa, yhtäkkiä se lima lähtee irti. Melkein (ei ole kaukana) oksennuttaa kun tulee niin kauheina lohkareina.
  Minä en taas voi kodeiinia käyttää, voi äly miten pyörryttää ja huimaa. Muutama muukin lääke tekee saman. Jostain kumman syystä aina operaatioiden jälkeen tyrkyttävät moninaisia kipulääke reseptejä ja minä en voi niitä syödä. Sanon ainoastaan, että jos panadolia annat gramman tabletteina mieluiten 100 kpl niin riittää (halvempi kuin ilman reseptiä) ja aina tuputtavat panacodia (ja taas huimaa) tai buranaa (närästää, kipuun ei kuitenkaan vaikuta)+ muita mömmöjä. Yhdessä vaiheessa tuputtivat niitä ihania hermosärkylääkkeitä, en muuten ole darrassakaan oksentanut niin rajusti, kuin niiden ottamisen jälkeen.
  Viimeiseksi leikkauksen jälkeen (päiväkirurgia) tuputtivat niitä reseptejä, en halunnut (vieruskaveri ei saanut vaikka halusi ;)
  Mutta eihän perusterve ihminen lääkkeitä kaipaa (tämä on lääkärinlausunnossa aina minun kohdalla...)

  -nina-

  VastaaPoista
 7. Muistan kun aloitin lääketutkimuksessa - oli 90-luvun puoliväli - ja silloin puhuttiin siitä kun kipua ei hoidettu kunnolla. Nyt taas tuntuu, että ylihoidetaan. Miksi pitää mennä äärimmäisyydestä toiseen, ihmettelen vaan.

  Hyvä esimerkki on tämä käsileikkaukseni. Ensin kärsitään pari vuotta kahdesta tohjona olevasta nivelestä, joiden välinen luu on sijoiltaan. Lääkitykseksi vain jotakin tavallista tulehduskipulääkettä.

  Sitten se tohjona oleva luu poistetaan kun vihdoinkin joku suostuu leikkaamaan, ja kotihoitoon hirveä arsenaali keskushermostovaikutteisia kipulääkkeitä "kun tämä oli niinkin suuri leikkaus". En minä mitään tarvinnut, se parin vuoden artroosikipu oli paljon pahempi kuin tämä käsi leikkauksen jälkeen.

  Annoin hiukan palautetta.

  VastaaPoista
 8. ylihoitoa... noh... se on vain joidenkin kohdalla, toiset jäävät ilman sitä kokonaan... anyway tarina on pitkä ja koska koskettaa vain osittain minua en sitä tässä julkisesti kerro. Voin kertoakin sen jos haluat, mutta privana.

  -nina-

  VastaaPoista
 9. Niin - lääkäristähän se kai riippuu, tai kunkin paikan hoitokulttuurista. Vaikka Käypä hoito - suosituksia julkaistaan, niin silti hoitokäytännöt eroavat todella paljon jopa Suomen sisällä, puhumattakaan eri maista.

  Minä näen/koen itse ylimedikalisoitumisen aika yleisenä. Onneksi itse olen asiantuntija ja päätän viimekädessä, mikä on järkevää.

  Mun e-mailini on tuolla alempana, jos haluat kertoa koko jutun, periaatteessa kaikki lääkitysasiat kiinnostavat kovastikin.

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!