lauantai 4. toukokuuta 2013

Silkkiä iholle ja hiuksille

Luin jostakin, että puuvillaiset tyynynliinatkin kuivattaisivat ihoa imemällä niihin rasvaa. Pitäisi kuulemma olla 100% silkkinen tyynynliina. Eikun ostoksille ja ihan hyvä löytyikin, vaikka taas kerran täytyy todella tietää, mitä ostaa ja kysyä, ellei ole ihan varma.

Siis myytävänä on pääsääntöisesti kolmen tyypin tuotteita, joista saatetaan käyttää nimea "silk":

- 100% silkki, joka on se kallein vaihtoehto
- Silkkisekoitus, jossa on luonnon mulperisilkkiä ja viskoosia (rayon, art silk)
- Feikkisilkki, -satiini, joka on polyesteriä

Viimeksimainittu on näistä halvin hinnaltaan.

Kokeeksi hankin 100% silkkiä olevan tyynynliinan, joka ei kooltaan sovi kaikissa maissa hotelleissa oleviin tyynyihin, mutta minullapa on aina oma Cocoon-merkkinen matkauntuvatyyny mukanani. Kotona olen tottunut untuvatyynyihin.

Tyynynpäällinen saapui postissa nopeasti kivassa pussukassa.Onhan se todellakin ihanan pehmeä ja mukava tyynynliina! Sen pitäisi hoitaa niin kasvojen ihoa kuin hiuksia. Ennestään minulla on myös saman merkin ötökkäsuojalakana, joka on myös 100% silkkiä (Finnair myy), mutta se ei tullut nyt reissuun mukaan kun ei mitään ötököitä tarvinnut pelätä. Myös Suomen kesän ötököitä vastaan voi suojautua saman ötökkäsuojan sisältävällä torkkupeitolla.

Koska kaikenlaiset öljyt, kuten tuo paljonpuhuttu Moroccanoil tekevät minun paksun, pitkän ja raskaan tukkani lätistyneeksi, hankin aiemmin mainitsemiltani hömppämessuilta pullollisen Farouk Systemsin Biosilk-seerumin, joka siloittaa hiusten latvat. Hyvin se sen tekikin. Olisi vaan pitänyt muistaa laittaa sitä ennen tuuleen ja tuiverrukseen menoa, mutta nyt muistin, että itse asiassa hankinkin sitä myös minipullon matkalle mukaan. Hairstore tätä minulle möi messuilla, mutta nettisivuilla ei näytä olevan mitään mainintaa. Lookfantasticin sivuilta löytyy enemmän tietoa, ja nyt tämä sarja vaikuttaisi hyvinkin kiinnostavalta, sillä siellä on erinomaisia arvioita. Eikä tämä tee tukkaa roikkuvaksi ja raskaaksi.

Vähän epäselvä kuva, mutta eipä pullokaan ole kovinkaan iso.

Sokerina pohjalla  - tämänkertaisen matkalaukkuni pohjalla on viimekertaisesta Kiinanvisiitistä lähtien lojunut pussillinen silkkiäistoukan kotiloita (sanotaanko niitä sellaisiksi?), joita voi käyttää useaan otteeseen veden kanssa kasvojen hierontaan puhdistamisen jälkeen. Niistä sitten irtoaa ihoon silkkiproteiinia.

Silkkipalleroita, joihin voi työntää sormensa.

Tällä lailla se pysyy onttona hyvin sormessa. Nekin menevät nyt kokeiluun.
Tuli vaan mieleen, pitäisikö hankkia kesäksi ihan tavallinenkin silkkinen lakana, jos siis ei ötökkäkarkoitinta tarvitse? Täällä niitä näyttää olevan myynnissä aika edullisesti.

3 kommenttia:

 1. Ainakin Silkkituote Serisiinin sivuilla sanotaan niin, onko asia mainoslause vai totuus, well who knows. Itse tiedostan asian ja rasvaan jo aiemmin itseni...
  Mutta silkillä on etuja, oletkos koskaan ottanut keinokuitu satiini lakanan, huonolaatuisen puuvillalakanan, hyvälaatuisen puuvillalakanan (tiheä kudos) puuvilla satiinilakanan ja silkkilakanan, nukkunut näissä yhden yön ja vaihtanut seuraavaan? Kerran jouduin kylässä nukkumaan keinokuituisessa ja ihmettelin tuntumaan, joten tein testin ja hommasin pari lakanaa lisää (niitä huonompia ja silkkisen) sitten nukuin jokaisessa testiunet. Mitä parempi lakana (minä mankeloin/silitän omani pesun jälkeen, lakana ei palaa muotoonsa muuten) sen helpompi siinä on nukkua, kääntyminenkin on paremmalla lakanalla kevyempää ts. lakana ei tartu mukaan. Myös uni on sellaista "pilvihöttö"unta eikä tuskaunta.

  -nina-
  p.s. minusta viskoosi on pirun keksintö, en missään vaatteessa koskaan ole hikoillut niin kuin siinä lahjapaidassa joka 100% viskoosia... kyllä hävetti niissä juhlissa, kun ei edes ollut kuuma.

  VastaaPoista
 2. Olen ihan samaa mieltä viskoosista. Tosin vähäisinä määrinä se menee sekoitteissa. Polyesteristä tehdyissä satiinilakanoissa olen joskus nukkunut ystäväni luona, ja se kyllä oli tuskaisan uneton yö. Hiostavaa ja tarttuu ihoon kiinni.

  Tuo silkkityynynliina tuntuu muuten todella mukavalta, aloin kaavailla koko lakanasettiä jo.

  Joskus parikymmentä vuotta sitten ihmettelin, kun usein ulkomailla hotelleissa mainostettiin egyptiläisestä puuvillasta valmistettuja lakanoita, mutta enemmän matkustavana opin todella arvostamaan niitä. Maailman parhaita!

  Peitoilla ja tyynyilläkin on osuutensa nukkumamukavuudessa. Itse käytän talvella untuvatäkkiä ja kesällä pelkkää lakanaa tai silkillä täytettyä peitettä.

  VastaaPoista
 3. Tässä olet aivan oikeassa peitot ja tyynyt ovat avaintekijä myös, yleensä kaiketi voidaan sanoa luonnonkuidut hakkaavat keinoaineet. Tyttäreni rakasti yli kaiken kamelivillalla täytettyä peittoa, ei ollut kuulemma kuuma kesälläkään. Unskat ovat kevyitä ja lämpimiä, tosin vuodekaverina kun on patterin tasoa oleva ihminen (siis oikeasti paremman puoliskon normilämpö on 37,1 C...) unskalla tulee kuuma ;)Ja koska olen ns. peittoon kääriytyjä joku lakana on kesälläkin pakko olla vaikka toinen ei haluakaan käyttää mitään.

  -nina-

  VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua!