tiistai 9. elokuuta 2022

3 x joka ihon korealainen yönaamio

Yönaamiot olivat ihan tuntematon käsite ennen kuin korealainen kosmetiikka rantautui Suomeen. En ihan vieläkään ymmärrä niiden tarkoitusta, eikö "tavallinen" yövoide ajaisi saman asian? Kuitenkin olen päätynyt noita yönaamioita käyttämään, ainakin aika-ajoin. Tarkastellaanpa kolmea kokeilemaani.


 
Glow Recipe Watermelon Glow Sleeping Mask on vaaleanpunaista geeliä, ja purkin olen käyttänyt jo loppuun, joten siitä on vahva käyttökokemus. 

Tuote sisältää mm. glyseriiniä, hyaluronihappoa, AHAa, levä-, vesimeloni-, kesäkurpitsa-, parsakaali-, banaani-, granaattiomena-, bataatti-, baikalinvuohennokka- ja pensaspionin juuriuutetta, lakritsinjuurta, kosteuttavia betaiinia ja beetaglukaania, ja silicaa.  Ilmeisesti nuo kasviuutteet toimivat antioksidanttisesti.

Naamio on pakattu raskaaseen lasipurkkiin joka tietty antaa hiukan luksuriöösin leiman, mutta aina pelkään pudottavani sellaisen laattalattialle ja rikkovani laattoja. 

Tämä ei kyllä tehnyt minun iholleni juuri mitään, kovin oli "vesimäistä" koostumukseltaan. Kosteutti - ehkä hiukan mutta vaati ylleen jotakin voidetta. Tuotetta myy esim. Cult Beauty, jos kiinnostuit hankkimaan





Saturday Skin Yuzu Vitamin C Sleep Mask sisältää nimensä mukaan yuzu-hedelmää, joka on villin sitruunan ja satsumamandariinin risteytys. Siinä on kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin sitruksissa keskimäärin. Antioksidanttisen C-vitamiinin lisäksi geelimäinen voide sisältää yuzun ja kuori-, hedelmä- ja siemenöljyn lisäksi mm. glyseriiniä, niasiiniamidia, tyrniuutetta, C- ja E-vitamiinia, noronepikkiuutetta, peptidejä, keramidia (NP-tyyppi) ja chlorellalevää.

Tässä on tämän katsauksen ehkä tehokkain kosteuttaja! Ei tarvinnut käyttää mitään rasvapitoista sen lisäksi. Silti koostumus tuntui kevyeltä. 

Ihmettelen vaan tuota muovipurkkia, jossa sisus on pienempi kuin ulkokuori, eli tuotetta on vähemmän kuin ulkoisesti arvelisi. Purkki sisältää spaattelin.

Tätä myy esim. Feelunique.



Dr.Jart+ Cicapair Tiger Grass Sleepair Intensive Maskin hankin siksi, etten tästä tuotelinjasta ole vielä huonoa tuotetta kokeillut. Eikä tämäkään pettänyt.

Geelimäisessä tuotteessa on mm. glyseriiniä, niasiiniamidia, kasviuutteita (viherkameleonttilehti-, kurkku-, punalevä-, sokeriruoko-, orjanlaakeri-, muratti- , rohtosammakonputki- ja posliinipuu-uutetta, siankärsämö-öljyä, madecassosidiä, ihoa kosteuttavaa trehaloosia ja fermentoituvia hyviä bakteerikantoja (Streptococcus thermophilus), jotka tuottavat maitohappoa (AHA).

Tämäkin geeli kosteuttaa hienosti, ja on paksumpaa kuin tuo Saturday Skinin yönaamio. Tuotetta myy eri kokoisissa purkeissa mm. Lookfantastic, Cult Beauty, Parfumdreams, Cocopanda ja Feelunique. Geeli on pakattu vihreään lasipurkkiin, väri suojannee ainakin hiukan helposti pilaannuttavalta valolta.

Käytätkö sinä yönaamioita?

16 kommenttia:

  1. Onhan noita yönaamiota tullut käytettyä, omissa kokeilussa yhdistävä tekijä on ollut suht runsas määrä (n.100 ml) tuotetta tuubissa. Geelimäinen Huxleyn yönaamio ei ollut ihan riittävän ravitseva tai kosteuttava kuivalle iholleni, mutta Cliniquen yönaamiota on kulunut vuosien varrella useampi tuubi. Laitan yönaamion alle aina vähintäänkin hoitonestettä, useimmiten myös seerumin. Tuo Clinique lukitsee hyvin vesikosteuden iholle. Heli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Cliniquen yönaamiota en muistaakseni ole kokeillutkaan. Ilmeisesti se on toimiva?

      Originsilla on myös se Drink Up -naamio, joka on aivan loistava, niitä on mennyt useampi tuubi.

      Poista
    2. Muistaakseni tuo Originsin naamio on täyteläinen (tai jopa tuhdimpi koostumukseltaan) kuten Clinique, mutta taisi aiheuttaa pientä ihoärsytystä, ehkä hajusteet. Cliniquen naamio on ihoa rauhoittava ja kosteuttava.

      Poista
    3. Aika paksuahan se Originsin naamio kyllä on.

      Poista
  2. Minä en pysty käyttämään yönaamioita koska ne aina ärsyttävät silmiä yön aikana. Mulla on ihan hirveän herkät silmät jotka saattavat ärsyyntyä meikinpoiston jälkeen ja on mietittävä tarkkaan mitä iltaisin laittaa. Aamuisin silmät on herkät ja saattavat alkaa vuotaa, niiden pitää antaa rauhoittua ennen meikkaamista. Tosi vaivalloista :) mutta joo, en ole minäkään ymmärtänyt yönaamioita kun eikö hyvä voide aja saman asian...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa tuo hankala vaiva! Mitä käytät simänympäryksille?

      Poista
    2. Silmänympärysvoidetta tai seerumia ensin jossa ei ole ärsyttävää ainesosaa. Esim Ziaja Med on hyvä! Kauneusboxeissa tulee välillä sy-voiteita niin kaikki missä sitä ei ole, jätän itselle, muut laitan pois kun en pysty kuitenkaan käyttämään :)

      Poista
    3. Kiitos vinkistä! Tuota en olekaan kokeillut, vaikka Ziajaa on tullut raahattua mukana niin loma- kuin työmatkoilta Puolaan.

      Fiksuruoka muuten möi taannoin ihan sikahalvalla Ziajan tuotteita, joissa oli vieläpä päiväystä hyvin.

      Poista
  3. En käytä yönaamioita enkä kyllä mitään muitakaan. Yönaamio kuulostaa ällöltä kun itse ainakin nukun enimmäkseen kyljelläni. Eikö siinä tuhriudu tyynyliina ja hiukset ihan samantien?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat geelimäisiä, joten eivät tuhraa kun imeytyvät ihoon hyvin. Voiteista sen sijaan voi hyvinkin tyynynliina rasvaantua myös, riippuen kylläkin voiteesta ja sen rasvaisuudesta ja ihoon imetymisestä tai imeytymättömyydestä.

      Enemmän olisin huolissani ihoöljyjen tahraavuudesta.

      Poista
  4. Minulla oli vanhanaikainen käsitys naamioista, eli että ne jäisivät ihon päälle kerrokseksi koko yöksi. Tuo kuulostaa ihan yövoiteelta jos kerran saman tien imeytyy... Ja juu, en lotraa kyllä öljyjäkään naamalle yöksi. Ihonhoito olisi helpompaa jos olisi selälläännukkuja 😁 OT: Mun ystävän japanilainen mies nukkuu aina vielä nyt vanhanakin pelkästään selällään siitä syystä että häntä rankaistiin pienenä jos yritti yöllä kääntyä. Ei ole sen jälkeenkään oppinut nukkumaan muissa asennoissa. En tiedä oliko se Japanissa joku yleinen käytäntö vai vain tämän perheen omituisuus. EE

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä minäkin ihmettelin, että mikä ero on yövoiteilla ja yönaamioilla loppujen lopuksi, mutta ehkä nämä geelimäiset imeytyvät paremmin kuin voiteet? En osaa sanoa, mutta nämä postauksen "voiteet" ovat kyllä miellyttävän geelimäisiä ja pehmentävät ihon paremmin kuin voiteet, jotka jäävät lillumaan ihon pinnalle.

      Poista
    2. Eikös muuten japanilaisilla ole sellainen "teline" tyynyn asemesta? Liittyisikö tuo jotenkin siihen? Vaikka kummalliselta tuo kuulostaa.

      Poista
  5. Totta, japanilainen "tyyny" on puinen. En tiedä oliko heillä sellaisia käytössä.

    VastaaPoista
  6. Noi kaksi ensimmäistä löytyy multa varastoista, pitäisi ehkä vihdoin ottaa edes toi Glow Recipe käyttöön, se kun on vanhempi :) Yönaamiot on tosi kivoja, vaikka tällä hetkellä niitä tuleekin käytettyä ihan hävyttömän vähän. Kolmikon viimeinen tuote kuulostaa ihan loistavalta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo eka oli tosiaan jopa mun rasvoittuvalle sekaiholleni ihan liian lirua, mutta jos noista kahdesta muusta pitäisi valita parempi, se olisi ehkä tuo Saturday Skinin naamio. Ehkä. Hmmm.

      Poista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!