maanantai 4. marraskuuta 2013

Mitä kaikkea voi tehdä imu-/puuteripaperilla?

En ole hetkeen nähnyt puuteripapereita kaupan, mutta blotting paperin nimellä kyllä löytyy papereita, jotka itse asiassa kuivaavat naaman öljyisyyden aika hyvin ja jälki näyttää paljon paremmalta kuin puuteroinnin jälkeen. Oma merkkini on tällä hetkellä Tatcha Aburatorigami, jota amerikkalainen Allure-lehtikin näkyy suitsuttavan.Paperi on kauniin kultapilkullista ja käsintehtyä. Hinta noin 15 USD per 30 arkkia.Paperilla siis taputellaan turha kiilto pois kasvoilta, mutta samaa ihon rasvaa kun aika usein sattuu eksymään esim. kännykän ruudulle tai silmä- tai aurinkolasien linsseille, sama paperi putsaa tuhrut hyvin pois levittelemättä niitä.

Samalla mekanistilla se toimii myös tilapäisenä kuivashampoona, jos etenkin otsatukka tuntuu näyttävän rasvaiselta. Kuivaa hiukset juurista lähtien paperilla ja se toimii hyvin hätätilanteessa.

Joskus voi olla parempi käyttää tällaista imupaperiakasvoilla ennen meikkipohjan levittämistä. Samaten huulipuna pysyy paremmin, jos ensimmäisen kerroksen jälkeen taputtelet tuloksen imupaperilla ja sitten lisäät toisen kerroksen. Näin ensimmäisellä kerroksella huuliin jäävät vain pigmenttiaineet.

Pala tavallista silkkipaperia toimii hyvin imupaperina. Jos olet lentomatkalla, koneen vessassa on yleensä vessanrenkaan päällisiksi tarkoitettuja paperirenkaita, jotka ovat silkkimäistä paperia. Tämä paperi toimii myös erinomaisesti imupaperina. Vinkin antoi joku maailmanjulkkis jossakin lehdessä. Vinkin antajaa en muista, mutta tätä keinoa on kokeiltu niin monasti reissuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!