lauantai 2. marraskuuta 2013

Paula Heinosen luennolla ja Delhi Darbarin herkkuja

Torstai-iltana menin tavanomaisen klubikokoontumisen sijasta konserttisalilla pidetylle ilmaiselle (lue: Bioteekin ja paikallisten luontaistuotekauppiaiden sponsoroimalle) hyvinvointiluennolle, jonka piti Paula Heinonen. Ilman muuta hän myös samalla voimakkaasti markkinoi (sponsorien tuotteiden lisäksi) myös omia kurssejaan. Illassa tuli esille monta hyvää asiaa, mutta hänen sijassaan olisin jättänyt turhan ja toistetun teatraalisuuden hiukan vähemmälle ja tiivistänyt itse asiasisältöä.
Sali oli ihan piukassaan yleisöä ja oli hankala löytää istumapaikkaa, koska tulin vain noin viisi minuuttia ennen luennon alkua. Väliajalla, joka oli noin parin tunnin päässä aloituksesta, kauppa kävi luontaistuotemyyjien standeilla. Kävin kurkkaamassa hintoja ja kauhistuin; vaikkakin yrittäjyyttä pitäisi tukea, minulla ei todellakaan ole rahaa siihen ja pysyn edelleen iHerbin asiakkaana. On se niin vaivatontakin, vaikkakin joputuisi paketin tullaamaan netissä. Se käy ihan kätevästi. Näköjään kun sen on pari kertaa tehnyt, noin 40 euron hintaiset (tai sen alle) paketit tulevat suoraan kotiin ilman mitään kommervenkkejä, vaikka kaikki yli 20 euron arvoiset paketit pitäisi tullata. Kerrankin käytetty järkeä! Siis siinä, että ei ole mitään järkeä käyttää aikaa sellaisten pakettien tullaamiseen, joiden ALV/VAT -arvo postikuluineen on tasan tai alle 5 euroa. yhden paketin olivat tullissa avanneet, mutta nyt kaikki tulevat entiseen tapaan suoraan ovelle.

Sattuipa sitten eilen, että vanha äitini, joka on äärimmäisen lääkekielteinen ja saa kaikenlaisia kummia oireita jopa yhdestä aspiriinista, soitti ja kertoi saaneensa avun pahaan piriformispinneongelmaansa Vitae Pro -monivitamiinivalmisteesta. Minä en (farmasian alan asiantuntijana) näe tuossa mitään, joka ihan todistetusti voisi olla avuksi sen kummemmin, koska tiedän, että mutsi (hän aina allekitjoittaa e-mailinsa siten) itseasiassa syö terveellisesti ja saa taatusti omega-3:sta ja C-vitamiinia. Hän on aina ollut kadehdittavan pitkä ja hoikka. Tosin saattaa olla, että tuossa kahdeksankympin iässä suolistosta eivät kaikki ravinteet imeydy, kuten hän itse uumoili.

Mutta hyvä, jos se auttaa jokatapauksessa! Minulla on sama piriformisongelma, kaiketi peritty. Muilla sisaruksilla ei ole tätä perimää. Pahimmillaan se joskus tuli niin kipeäksi, etten voinut edes istua. Liki vuoden verran hyppäsin eri lääkäreillä ja kaikenmaailman hoitoyritysten jälkeen joku lekuri keksi toimittaa minut YTHS:n neurologille, joka komensi minut pritsille makaamaan ja nosti ongelmapuolen kinttua jolloin parahdin tuskasta. Selvä juttu, hän sanoi, ja kirjoitti lähetteen fysioterapiaan, jossa minua sitten pari krtaa viikossa roikotettiin telineessä pää alaspäin venymässä, mutta se on jo eri juttunsa, äärettömän epämiellyttävää kuitenkin.

Eilen oltiin sitten intialaisissa bileissä! IESAFin porukalla siis, alla kuvia!


Arnaud'n halloween-look!


Eikä tullut Delhi Belly!

2 kommenttia:

  1. Tuo Vitae Pro särähtää pahasti korvaan, kyseistä tuotetta on aika hankalaa peruuttaa, mies haksahti kyseiseen tuotteeseen.
    Muuten oletkos tietoinen, että elintarvikkeiden alv ei ole 24% vaan 14%? Eli jos kyseisessä paketissa on elintarvikkeita ja kosmetiikkaa, n 20 euron raja ei päde tullissa. Voit olla aivan varma tullin pidättävän vaikka kaikki hiukankin yli 5 euron tullit jos vain voivat, mutta voi olla että avaavat paketteja myös pelkkiä huumeseuloja vartenkin.
    -hiikka-

    VastaaPoista
  2. Kyllä olen tietoinen tuosta ALV-asiasta. Jos todellakin ALVin määrä ylittää vitosen, sen joutuu maksamaan. Eivät kuitenkaan ihan tunnu hiuksia halkovan tullissa, sillä siinäjasiinä hilkulla olevat paketit ovat tulleet minulle suoraan (kesällä vielä hain tullista itse niitä, jatotesivat vaan nähdessään paketin summan, että "taitaa jäädä alle vitosen", mutta eivät ruvenneet sitä sen kummemmin laskemaan vaan antoivat paketin suoraan minulle mukaan).

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!