tiistai 5. marraskuuta 2013

Suklaakakku ilman vehnäjauhoja

Olen tainnut ihan unohtaa tämän kakun, mutta onneksi resepti tuli vastaan kun pengastin paikkojani. Tästä tulee suhteellisen rasvaton, proteiinipitoinen ja (jos haluat) sokeritonkin kakku, sillä sokerin voi korvata makeutusaineella. Pavut eivät maistu kakussa ollenkaan pahemmalta, ja tästä taikinasta voi tehdä myös mehukkaita muffinsseja.


Papu-suklaakakku (n. 12 siivua)

2 1/2 dl isoja valkoisia tölkkipapuja (älä vahingossa osta tomaattiliemessä säilöttyjä)
4 kananmunaa
1 tl leivinjauhetta
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1/2 tl pikakahvijauhetta
1 tl vaniljasokeria tai -uutetta
3 rkl neutraalin makuista ruokaöljyä (esim. saksanpähkinäöljy on hyvä)
2- 2 1/2 dl sokeria tai vastaava määrä makeutusainetta
ripaus suolaa
rouhittua tummaa suklaata
(suklaakuorrutusta ja esim. nonparelleja koristeluun  - haluttaessa)

Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Laita uuni lämpiämään 175 C. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset huolellisesti.

Kaada valutetut ja huuhdellut pavut tehosekoittimeen ja tee niistä sosetta (voit myös käyttää esim. valmista kastanjasosetta). Lisää tehosekoittimeen kaikki muut aineet, paitsi valkuaiset, suola ja suklaarouhe ja sekoita ne tasaiseksi massaksi.

Erillisessä kulhossa vatkaa suola ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä papumassa ja valkuaismassa varovasti käännellen.

Paista uunissa n. 25 minuuttia ja anna jäähtyä vuoassaan ennen kakun kumoamista. Koristele ja tarjoa vaikka kermavaahdon kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!