sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Ravintoaineita pillereinä purkista vai ei?

Tätä olen minäkin pohtinut monasti, ja tullut siihen tulokseen, että jossain määrässä, kyllä. Tämä siksi, että harvalla on mahdollisuus käyttää suoraan takapihan lantatunkiosta esille pukkaavia vihanneksi atai villejä ja puhtaita proteiininlähteitä. Viljasta en mainitse mitään, sillä se on ruokavaliossa pitkälle ihan turhake, varsinkin sellainen tavallinen vilja, joka kasvaa ravinteista kuiviin imetyssä maassa keinotekoisten lannoitteiden ja tuholaismyrkkyjen avulla.

Monivitamiineja olen syönyt jo pitkään, mutta sitten juolahti mieleeni, että miten hyviä ovat ihan keinotekoiset vitamiinit? Useinhan niitä myydään tarkalleen luontaisen kaltaisina, ja jotkut väittävät, että ne ovat jopa puhtaampaa tavaraa kuin luonnosta saadut vitamiinit. Tämä varmaan pitääkin paikkansa, mutta silti pieni epäilys alkoi kaihertaa. Kyllähän pitoisuudet ja imeytyvyys pystytään mittaamaan, mutta entäs jos on otakin, jota emme vielä tiedä ja mikä mitäisi tutkia? Olen työskennellyt pitkään lääketutkimuksessa, ja vaikka tämä kuinka sotii omaa logiikkaani vastaan, niin silti pieni epäluuloisuus kaikkea keinotekoista vastaan on ja pysyy.

Aloin etsiä muita vaihtoehtoja. Tällä hetkellä iHerbissä (ostan sieltä, koska säästän rahaa) on muutamia hyviä vaihtoehtoja.

ALIVE! on sarja, josta löytyy montakin vaihtoehtoa. Tässä yksi:Siinä mainostetaan olevan 25 vitamiinia ja mineraalia, 26:tta hedelmää ja kasvista, 12 ruoansulatusentsyymiä, 12 orgaanisen sienen mm. immuunipuolustusta tukevaa ainetta (mm. kiinalaiset urheilijat käyttävät näitä tuotteita, kysymyksessä on sienistä eristettyjä aineita, eikä se liity mitenkään esim. suoliston hiivasieneen tai muihin sellaisiin kasvustoihin tai sienen itiöihin), 18 aminohappoa, 14 vihreää kasvista, yli 40 antioksidanttien lähdettä. Ei sinänsä mikään paha, kun katsotte tuolta sivulta listaa.

Toinen hyvä merkki on Green Force, jolta löytyy tuotteita myös joka lähtöön. Lisää täällä.Näin äkkiä katsoen se sisältää 27 vitamiinia ja hivenainetta, pitkälle samona antioksidantteja, superfoodeja ja immuunipuolustusta tukevia sienistä saatavia aineita* kuin yläpuolella esitelty Aliven valmiste. Tarkalleen ottaen 52 erilaista, entsyymit mukaanlukien. Lisäksi siinä on MSM:a, ALAa ja DMAEta.

Vihreiden kasvisten syöminen jää niin monella ihan alle tarpeen. Jos syö paljon proteiinia, niin väitetään elimistön happamoituvan, joka vaikuttaa mm. kuntoon ja ikääntymiseen negatiivisesti. Vihreät kasvikset parantavat tilannetta. Jos on päivä, jolloin en syö vihreää tarpeeksi, laitan esimerkiksi smoothien joukkoon jotakin viherjauhetta, joita niitäkin on iHerbissä erilaisia.

Tässä on yksi jauheista. Makuja on tietty monia, mutta tässä on ainakin hyvä hinta- laatusuhde.Se on 100% luomua ja sisältää ohran- ja vehnänorasta, spirulina-levää, pinaattia, alfalfan lehtiä, merilevää, dulsen lehtiä (tässä linkissä lisää siitä, se sisältää runsaaasti B-, C- ja E-vitamiineja ja hivenaineita), appelsiininkuorta, ohranorasmehua, punajuurta, voikukanlehtiä, sitruunankuorta, gingko biloban lehtiä ja vehnänorasmehua.

Tässä alla sitten hiukan kalliimpi vaihtoehto, jota tarvitaan päivässä peräti 8 kapselia. Siinä on sitten mukana  useampaakin vihreää kasvia ja marjoja, kauranlesettä, vihreää ja valkoista teetä, aiemmin mainittuja sienistä saatuja aineita ja lukuisia muita korkean ORAC-arvon antioksidantteja. Ainesosalistaa voi katsella täällä.Jos ostaa pulverimaista tavaraa, eikä saakaan sitä alas, tai jos haluaa kerätä itse yrttinsä, voi ne toki kapseloida itsekin. iHerb myy tyhjiä kapseleita jos jonkinmoisia, lisää täällä.
* Pitänee kirjoitella näistä lähitulevaisuudessa hiukan enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!