tiistai 12. marraskuuta 2013

Osaatko tulkita uniasi?

Kuten moni ehkä muistaa, olen aiemminkin monasti maininnut näkeväni varsin lennokkaita unia, varsinkin, jos olen ottanut jotakin urheiluproteiinivalmistetta, jossa on arginiinia. Eikä aina sitä arginiiniakaan ole todellakaan tarvittu.

Osaan itse kyllä liittää uneni, vaikka ne kuinka omituisia olisivat, johonkin elämässäni tapahtuneeseen/tapahtuvaan. (Mieli)kuvilla on omat ja vahvat merkityksensä, ehkä juuri sen takia olen harrastanut maalausta ja piirtämistä koko elämäni ja jossain vaiheessa kävin myös kuvataideterapiakoulutuksen. Kuva on vahva vaikuttamisen väline, joka tulee ennen sanoja.Tässä vaiheessa täytyy mainita, että ns. unikirjat ovat pääsääntöisesti täyttä soopaa. Voin suositella ainoastaan yhtä kirjaa, joka on Patricia Garfieldin kirjoittama ja nimeltään "Luovaan unennäköön". Kirja on aika vanha, mutta jos joku sen jostakin divarista löytää, se kannattaa ostaa. Hiukan hömppää on siinäkin, mutta paljon myös hyvää asiaa. Unia voi hyödyntää myös ongelmanratkaisussa. Niin ja luovasti, kuten kirjan nimikin sanoo. EDIT: Näkyy löytyvän uutena painoksena mm. täältä. Pistäkääpä kirje joulupukille, sillä kirja on kiinnostava!

On olemassa jotain yleisiä merkityksiä, mutta pääsääntöisesti kuvalla on tietty ominaisuus, joka on katsojalle merkityksellinen. Pienen viitteen tästä antaa tarina, jonka olen kertonut täällä blogissakin aiemmin.

Olin kerran erään saksalaisen psykiatrin kanssa työasioissa matkalla taksilla Pariisissa Eiffeltornin 1er Etage  - ravintolaan ja kuski kaahasi kuin hullu (vai pitäisikö sanoa kuin pariisilainen vain voi) ja minä pitelin takapenkillä penkinreunasta kiinni rystyset valkoisina parkaisten jokaisessa pahemmassa paikassa. Seuralaiselleni selitin anteeksipyytäen, että pelottaa olla kaikenmaailman holtittomien kuskien kyydissä (lisäsin vielä, että ajan mieluiten itse). Hän vastasi kysymällä, että pelkäänkö hämähäkkejä? Valitettavasti, KYLLÄ!

Tässä siis minusta tuli esiin kontrollifriikkiys ja se, miten se liittyy hämähäkkeihin koskee hämähäkkien kykyä liikkua arvaamattomasti mihin tahansa suuntaan. Tuo oivallus pisti miettimään asioita.

Kerran menimme töihin yhtä matkaa erään ystäväni kanssa ja hän kertoi nähneensä kammottavaa painajaista yöllä. Hänen isänsä (joka asui toisella puolella maapalloa) oli tullut unessa hänen luokseen ja ojentanut kätensä häntä kohti. Kun ystäväni oli tullut isäänsä lähemmäksi, oli hänen isänsä pudottanut kädestään hänen eteensä ison ja ilkeännäköisen hämähäkin.

Ystäväni oli sitten katsonut herättyään tuon unen merkityksiä jostakin unikirjasta, jossa unet tulkittiin ennustuksiksi. Kysyin häneltä, että onko hän jostakin syystä huolissaan isästään? Hän oli hetken hiljaa ja sanoi sitten, että kyllä, mistä sinä sen tiedät? Hän ei ollut puhunut minulle asiasta mitään, mutta ollut hiukan huolissaan isänsä väsymyksestä ja vanhenemisesta, joka oli tuonut mukanaan kaikenlaisia pikkukremppoja.

Ne krempat paljastuivat myöhemmin syöväksi ja ystäväni viettikin isänsä luona hänen viimeisen elinkuukautensa. Tähän oli mennyt vajaa vuosi siitä kun keskustelimme hänen unestaan.

Minä uskon, että alitajunta yhdistää paljon pieniäkin seikkoja, jotka tavallaan jäävät huomiotta, ja sillä tavalla unien muodossa saatamme saada ennakkoaavistuksia tulevasta. Pitää vaan osata tulkita omaa unisymboliikkaansa.

Osaatko sinä tehdä sen?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!