tiistai 19. marraskuuta 2013

Millä estää flunssan saamista?

Olen aiemminkin kirjoitellut aiheesta, mutta rodalen sivustolla oli muutama uusiksin vinkki. Nyt on tutkittu, että ilmankosteuden ollessa alhainen virukset leviävät parhaiten, eli esimerkiksi makuuhuoneissa kannattaisi käyttää ilmankostuttajaa. Koska lämmin ilma pitää kosteutta paremmin, flunssavirukset ovat taipuvaisia leviämään silloin, kun ilmasto on kylmä ja kuiva.

Harrasta liikuntaa jonkin verran joka päivä, se tukee immuunipuolustusta. Liikunnasta on eniten hyötyä syksyllä jatalvella.

Katso, mitä syöt. D-vitamiinin hyötyvaikutuksista infektioiden estäjänä ei liene kenellekään enää epäselvyyttä. On arvioitu, että noin yksi miljardi maapallon ihmisistä potee D-vitamiinin vajausta.

Kannattaa myös syödä fytonutrienttipainotteisesti, eli kasviksia. kasvisperäiset fytonutrientit myös estävät nykyisen käsityksen mukaan syöpiä ja sydän- ja verisuonitauteja. Hedelmät kuten papaija ja ananas sisältävät myös proteolyyttisiä entsyymejä, jotka auttavat kehoa pääsemään eroon sen eliminoimista tulehdustekijöistä. Kasvikset ja hedelmät tulisi syödä raakoina.

Kokkaa ateriasi tulehdusta estävien ja antimikrobiaalisten mausteiden kanssa. Tällaisia ovat esimerkiksi valkosipuli ja kurkuma. Kurkuma esimerkiksi on todella tehokas antimikrobiaaline mauste, jota käytetään paljon intialaisessa keittiössä. maultaan se on mieto ja sopii lisättäväksi moniin ruokiin.

Vältä koskettelemasta kasvojasi käsilläsi. Helppo neuvo, jolla estät virusten pääsempsitä elimistöösi. Rodalen sivuilla neuvotaan käyttämään saippuaa ja pesemään käsiä usein, ja vielä käyttämään sanitoivia aineita ("käsidesiä"), mutta minä en henkilökohtaisesti usko sen kannattavan.

Pidä aina käsillä tea tree (teepuu)-öljyä sisältävä pullo, josta voit nuuhkaista ollessasi esimerkiksi ihmisjoukoissa. Jaa-a, tuntuu tämäkin hiukan liioittelulta, vaikka tuollaisia linkin in-vitro -tuloksia olisikin saatu. Mutta jos se jotakin viruskammoista lohduttaa, niin kaikin mokomin. Täytyy vain muistaa, että moni saattaa myös sille olla allerginen, eli kokeile varovasti!

Aivastele aina poispäin toisista ihmisistä ja peitä suusi nenäliinalla. Vielä varmempi tapa on aivastaa omaan paidanhihaansa, silloin kädetkin pysyvät puhtaina, etkä levittele tautia.

Käytä Manuka-hunajaa, joka toimii antimikrobiaalisesti paljon paremmin kuin muut hunajalajit. Mitä vähemmän hunaja on prosessoitua, sen parempi sen vaikutus.

Juo paljon vettä, sillä se huuhtoo kehostasi tulehdusten aiheuttajia. Hakusanalla "flunssa" löydät lisää aiheesta tässä blogissa.

Nalle Puhkin sen jo tiesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!