sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Avokado-suklaatryffelit

Vau! Maistoin tänään niin hyviä jälkkäritryffeleitä, että on ihan pakko heittää ohje tännekin! Näistä aineksista ei kuunaan voisi kuvitella tulevaan niin hyviä tryffeleitä kuin niistä tulee! Eivät vaan säily kauaa  - ei tosin senkään puolesta, että ne tulee syötyä todella pian. Siksi ne onkin paras tarjota vaikkapa jälkiruokana tai vaan kahvipöydässä.


Avokado-suklaatryffelit (n. 20 kpl)

1 iso ja kypsä avokado
145 g tummaa suklaata
2 rkl muscovadosokeria tai jotakin muuta raffinoimatonta ruskeaa sokeria
1/2 tl vaniljauutetta
hyppysellinen suolaa
2 1/2 rkl tummaa kaakaojauhoa, joista osa (1 rkl) koristeluun

Sulata suklaa vesihauteessa. Muussaa tällävälin avokadon hedelmäliha tasaiseksi soseeksi. Kun suklaa on sulanut, lisää muut aineet (kaakaojauhoista siis 1 1/2 rkl) ja sekoita seos tasaiseksi. Vatkaamalla saat kuohkeampia tryffeleitä.

Anna seoksen hiukan jähmettyä (muutama kymmenen minuuttia) jääkaapissa, jotta se olisi helpompi muovata. Käytä apuna lusikkaa ja muotoile massasta n. 20 pientä ja pyöreää tryffeliä, jotka kierittelet jäljellejääneissä kaakaojauhoissa.

Säilytä jääkaapissa tiiviisti suljetussa astiassa.

2 kommenttia:

  1. Vähän terveellisempää herkkua. Kiva ohje.:) Kyllä noista aineksista voi ihan päätellä hyvää tulevan. Olen avocadosta tehnyt suklaavanukasta, ja ihan aidon oloista tulee.:)

    VastaaPoista
  2. Maku riippuu paljon myös käytetyn suklaan %-pitoisuudesta.

    VastaaPoista

Kommenttisi tähän asiaan ilahduttaisi minua ja lukijoita! Kiitos kommentoinnista!